Slovenija
931 ogledov

Težava za največje časopise

Časopis Dnevnik.
1/3
Žurnal24 main
Agencija za varstvo konkurence (AVK) naj bi v ponedeljek in danes izvajala preiskave pri lastnikih oz. upravah Dela, Dnevnika in Večera.

Lani je po poročanju Radia Slovenija namreč prejela prijavo suma, da so si ti mediji brez prijave koncentracije podredili vodilnega distributerja tiska in pošiljk, podjetje Izberi.

Podjetje Izberi, ki po podatkih Ajpesa letno ustvari okoli 15 milijonov evrov prihodkov od prodaje, po podatkih s svojih spletnih strani oskrbuje več kot 2450 prodajnih mest z dnevnimi časopisi in revijami slovenskih založnikov. Tisk dostavlja tudi na naslove več sto tisoč gospodinjstev.

Največji lastnik podjetja je Delo, manjša deleža pa imata še Dnevnik in Večer. AVK po navedbah Radia Slovenija preiskuje prijavo, da naj bi omenjeni časniki izvajali nadzor nad podjetjem brez priglasitve koncentracije. Prijavo naj bi podal lastnik založniškega podjetja Adria Media, ki med drugim izdaja Playboy in Cosmopolitan, Tomaž Drozg.

AVK lahko zaradi neprijavljene koncentracije izreče globo v višini do deset odstotkov letnih prihodkov kršitelja.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.