Slovenija
9 ogledov

Težave na cestah zaradi vetra in snega

Uničujoče posledice burje CZ Severna Primorska / Ervin Čurlič 
Danes popoldne in ponoči bo močno pihalo, ponehalo bo šele jutri zjutraj.

Urad za meteorologijo Agencije RS za okolje opozarja, da bo danes na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo v noči na petek pričela slabeti in bo v petek dopoldne ponehala.

Po njihovih podatkih bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki dosegali hitrost od 80 do 120 km/h.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra pričakujejo težave zaradi snega in vetra tudi na cestah. Voznikom priporočajo, da se na pot odpravijo le z zimskimi pnevmatikami.

Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalni cesti med Ajdovščino in Podnanosom že prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Pihalo bo tudi drugod

Hkrati bo v severni Sloveniji pihal okrepljen severni veter, ki bo ravno tako pričel slabeti šele v petek dopoldne. Veter bo najmočnejši od danes popoldne do jutri zjutraj.

Pod Karavankami, v zgornjem Posočju in ponekod na Koroškem bodo najvišje hitrosti od 70 do 100 km/h. Vetrovno bo tudi drugod po državi, hitrosti vetra bodo predvsem na vzhodu do okoli 70 km/h.
V višjih legah in ponekod po nižinah bo danes dopoldne še snežilo, veter pa bo prenašal
sneg.

Mrzel konec tedna, možna poledica

V soboto bo po besedah dežurnega meteorologa Andreja Velkavrha jasno, vendar bo jutro mrzlo in ponekod lahko nastane poledica. Čez dan pa bo precej sonca, dnevne temperature, ki sicer ne bodo prav visoke za ta čas, pa se bodo dvignile do pet, šest stopinj Celzija. Nedeljsko jutro bo še mrzlo, razen ob morju bodo temperature večinoma pod ničlo. Z zahoda se bo postopno pooblačilo in v nedeljo popoldne bo na zahodu že začelo rahlo deževati, drugod pa padavin še ne bo.

Komentarjev 1
  • Metka Dare 14:55 14.marec 2013.

    slabo poročanje na žurnalu......v prlekiji ga mede na polno ...imamo dobrih 20 cm