Slovenija
26 ogledov

Težave pri zdravilih za pritisk in holesterol?

Razno 16.09.13, zdravila, lekarna, zdravje, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Doplačila zdravil. Pri zdravilih za želodec težav za zdaj ni.

"Po pričakovanjih pri zamenjavi zdravil ni velikih težav, saj gre za zdravila, ki so v veliki meri primerljiva," po uvedbi prve terapevtske skupine zdravil, kamor spadajo zdravila za želodčne težave, pravi Igor Muževič, predsednik sindikata družinskih zdravnikov Praktik.um. Za zdravila, ki so dražja kot 3,59 evra, morajo pacienti doplačevati. Doplačila so sicer potrebna za 40 odstotkov zdravil za želodčne težave, ki so na trgu, farmacevti pa zadnji teden kljub pričakovanjem Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije cen niso dodatno nižali.

Družinske zdravnike skrbi druga terapevtska skupina zdravil, v kateri bodo zdravila za povišan pritisk in holesterol ter bo uvedena konec novembra. "Gre za zdravila, pri katerih je delovanje različno močno. Teh zdravil pacientom ne bomo zamenjevali, tudi če jih bo treba doplačevati, saj je to lahko nevarno," razlaga Muževič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.