Slovenija
27 ogledov

Težave PS z izobrazbo

Pozitivna Sloevnija Saša Despot
Poslanka PS Aleksandra Osterman je na volitvah kandidirala kot univerzitetna diplomirana ekonomistka, čeprav tega naziva nikoli ni pridobila. V stranki se izgovarjajo na administrativno napako.

Aleksandra Osterman, ki je danes v poslanskih klopeh nadomestila obrambnega ministra Romana Jakiča, je na predčasnih volitvah 2011 po podatkih DVK kandidirala kot univerzitetna diplomirana ekonomistka, čeprav tega naziva nikoli ni pridobila.

PS: Administrativna napaka

Kot poročajo današnje Finance, je leta 1994 končala poslovno šolo na ljubljanski ekonomski fakulteti in si pridobila le naziv ekonomistke. V stranki pravijo, da je šlo za administrativno napako. Časniku so poslali izjavo, iz katere je razvidno, da je Alenka Osterman ob vstopu v stranko zapisala, da je ekonomistka. Napaka naj bi se zgodila, ko so v štabu stranke pred volitvami na Državno volilno komisijo poslali napačne podatke, ki so od tam nato romali še v DZ. V dokaz v stranki vabijo k ogledu njihovega predvolilnega časopisa, v katerem je pri Ostermanovi navedena "pravilna" izobrazba. V stranki še poudarjajo, da se Ostermanova ni nikoli predstavljala z univerzitetno izobrazbo.

Prepisovalci in ponarejevalci

Stranka se je sicer v mandatu že odrekla poslancu Borutu Ambrožiču, za katerega se je izkazalo, da magistrskega dela ni napisal sam. Še več težav so imeli v preostalih strankah. Branko Marinič iz SDS je moral, potem ko je bil pravnomočno obsojen, da je na izpit iz nemščine poslal nekoga drugega, odstopiti kot poslanec.

Zaradi ponarejenega spričevala je morala oditi tudi Alenka Gobmoc Koren (SDS), v DeSUS-u pa so se odrelki Ivanu Simiču, ker ni znal dokazati, da njegovo srednješolsko spričevalo ni ponarejeno.

Komentarjev 11
  • vladek 07:12 28.marec 2013.

    pri solatarjih je vse več administrativnih napak.Kje so sedaj sindikati.Dobro so podplačani da so tiho.

  • mrki 21:03 27.marec 2013.

    še en levi kretenčič :)

  • Oxxo 20:48 27.marec 2013.

    PS:Vse je bolje - tudi pingvin od pokvarjenega domobranskega SDS-a.