Slovenija
41 ogledov

Težave Sparkasse

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Okrog 60 tisoč Slovenk in Slovencev imelo težave z bančnimi karticami Sparkasse. In to ravno okrog plačilnega dne. Med drugim tudi napačna stanja na računih.

Kot je poročal Svet na kanalu A, so težave že odpravljene. Tudi na spletni strani banke lahko preberemo obvestilo, da so motnje v poslovanju že odpravljene, vendar da zaradi večje količine podatkov plačilni promet deluje upočasnjeno.

"Zaradi tehnične težave sta onemogočena le še elektronska komunikacija z banko in poslovanje prek Tel.Stika, zato vas prosimo, da v primeru težav oziroma dodatnih vprašanj pokličete Center bančnih storitev in informacij,“ svoje komitente obveščajo na spletni strani banke.

Do napake je sicer prišlo včeraj – med drugim naj bi imeli ljudje minus na računu, pa čeprav so ravnokar prejeli plačo. Z banke so v oddaji Svet zagotavljali, da denarja ni izgubil nihče, da je varno naložen na računih ter da je do napake prišlo na serverjih.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.