Slovenija
14 ogledov

Težave v zdravstvu ostajajo

klinika Nik Rovan
Jeseniška bolnišnica. Pomagale bodo prostovoljne zavarovalnice, to pa dolgoročno ne rešuje težav javnih zdravstvenih zavodov.

"V Splošni bolnišnici Jesenice z dobavitelji in zavarovalnicami dnevno iščemo rešitev, pomoč pa so nam ponudile le prostovoljne zavarovalnice s tem, da bodo omogočile predhodne akontacije plačil," pravi direktor Igor Horvat. Hkrati opozarja, da to ne rešuje sistemskega financiranja bolnišnic, na kar že dlje časa opozarjajo.

Varna obravnava

V jeseniški bolnišnici so prejšnji teden opozorili, da je zaradi neplačevanja računov z dobavo zdravil in zdravstvenega materiala prekinila Kemofarmacija. Zaradi pomanjkanja zdravil, bi morali bolnišnico po najbolj črnem scenariju zapreti.

"V Splošni bolnišnici Jesenice izvajamo vse aktivnosti, da do zaprtja ne bi prišlo. Pacientom bomo tudi v prihodnje v naši bolnišnici nudili varno in kakovostno obravnavo," je včeraj povedal Horvat. Po njegovih besedah so javnost s težavami bolnišnice seznanili zato, ker so želeli opozoriti na večplastne težave v slovenskem zdravstvu in spodbuditi iskanje sistemske rešitve.

Na MZ se dogovarjajo

"Na ministrstvu za zdravje nadaljujemo reševanje težav, povezanih z dobavo zdravil in medicinsko tehničnih pripomočkov," zatrjujejo.

Pogovarjajo se s predstavniki komercialnih zavarovalnic, ki nudijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, o izplačilu avansov. V naslednjih dneh načrtujejo tudi sestanek s predstavniki dobaviteljev zdravil in medicinsko tehničnih pripomočkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.