Slovenija
10 ogledov

Težave z nalivi, jutri zvečer izboljšanje

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Danes in v prvi polovici noči na jutri bodo v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji še mogoči močnejši nalivi. Na severovzhodu države je voda ponoči že zalivala kleti in podvoze.

Meteorna voda je ponoči zalila kletne prostore objekta v naselju Apače, kjer so morali posredovati gasilci in izčrpati 12 kubičnih metrov vode. Na Zagrebški cesti na Ptuju pa je voda zalila podvoz pod železniško progo, poročajo z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Nalivi tudi danes

Tudi danes je zaradi nalivov mogoč hiter porast hudournikov, predvsem v zahodni polovici države, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Manj dežja pa lahko pričakujejo v severovzhodni Sloveniji.

Jutri konec dežja, temperature okoli 15 stopinj

Jutri popoldne in zvečer bodo padavine od zahoda ponehale, začelo se bo jasniti. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 15, najvišje dnevne od 9 do 15, na Primorskem do 21 stopinj.

V petek bo delno jasno, po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije posamezne plohe. V soboto bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.