Slovenija
17 ogledov

Težave zaradi soglasij

Boštjan Čokl, direktor podjetja MPM Engineering, pravi, da so smučišče, ki bo na Žurnal24 main
Smučišče. Če bodo gradbeno dovoljenje dobili septembra, bo nared leta 2012.

"Če vlada ne bo ukrepala, bo investicija, ki je strateškega pomena za Bohinj, Gorenjsko in tudi Slovenijo, izgubljena," je o težavah, ki jih ima novo smučišče nad Bohinjsko Bistrico s pridobivanjem dovoljenj, povedal bohinjski župan Franc Kramar.

Kriva je birokracija
Bohinjski občinski svet je sicer projekt soglasno podprl, zapletlo pa se je pri prostorskih aktih, brez katerih investitor, podjetje MPM Engineering, ne more pridobiti soglasij in gradbenega dovoljenja.

"Sprejeti moramo nove občinske prostorske načrte, kar je do zdaj zaradi državne birokracije uspelo le približno desetini slovenskih občin. Poleg tega so od 1. januarja kakršnekoli spremembe obstoječih prostorskih urbanističnih načrtov prepovedane, zato nastaja pravna praznina za investitorje," je pojasnil župan, ki vlado poziva, naj pristojnim ministrstvom naloži, naj poiščejo možnosti najhitrejše umestitve smučišča v prostor.

Z evropskim denarjem
Omenjeno podjetje bi moralo po besedah direktorja Boštjana Čokla gradbeno dovoljenje pridobiti najpozneje do septembra, saj naj bi novo smučišče začelo obratovati pozimi leta 2012.

Smučarjem bodo na voljo dve gondoli, ena štirisedežnica in sedem vlečnic. Dostop na smučišče bo mogoč neposredno z železniške postaje, predvidena pa je tudi gradnja garažne hiše za 400 vozil, restavracije in naselja s stotimi apartmaji.

"Prav zaradi pravne praznine se trenutno ne da veliko storiti," je poudaril Čokl, ki se ne boji, da bi ostali brez evropskih sredstev, s katerimi nameravajo pokriti polovico od 25 milijonov evrov vredne naložbe. "V Evropi je 420 skladov za financiranje, zato se kljub recesiji ne bojim, da denarja ne bi dobili," ostaja optimističen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.