Slovenija
23 ogledov

Težkih razmer so navajeni

Župan Franc Kangler Pekarno primerja z ljubljansko Metelkovo, s tem da ima ta 12 Žurnal24 main
Pekarnarji. Med obnovo razpršeni po več lokacijah.

Maribor. S skoraj enoletno zamudo se bo v ponedeljek začela prva faza obnove Pekarne. “Programi bodo tekli nemoteno, Mestna občina Maribor (MOM) je zagotovila okoli 700 kvadratnih metrov nadomestnih prostorov, tako da se Infopeka seli v nekdanji Mestni mladinski svet Maribor na Trg revolucije, nekaj ustvarjalcev bo na Koroški cesti, del programov pa ostaja v zabojnikih ob Gustafu,” pojasnjuje Aleš Novak, direktor urada za kulturo in mladino MOM.

Z evropskimi sredstvi
Vrednost celotne investicije je sicer osem milijonov evrov, pri čemer je občina za objekt Hladilnica že pridobila evropska sredstva, pozitiven sklep pričakujejo tudi za objekt Lubadar. “Spomladi bomo imeli novo upravno zgradbo in mladinski hotel, leta 2012 pa še dva mladinska centra, prostore za pripravo produkcij, od uprizoritvenih do vizualnih umetnosti, ter profesionalno koncertno dvorano,” pa pridobitve povzema Gregor Kosi iz odbora za Pekarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.