Slovenija
65 ogledov

Thaler po kazen čez en teden

slovenija 21.03.11, Zoran Thaler, odstop evropskega poslanca, korupcija, podkupn Anže Petkovšek
Nekdanji poslanec Evropskega parlamenta Zoran Thaler mora naslednji torek na ljubljansko sodišče, da tam še uradno prizna podkupljivost, ki jo je pred kratkim že priznal tožilstvu.

S tožilstvom se je Thaler že pogodil za kazen zaradi dogovarjanja o podkupnini, ki jo je bil pred tremi leti pripravljen sprejeti v zameno za podporo določenim predlogov v parlamentu. V tem tednu mora tako najprej 15 tisoč evrov nakazati Pediatrični kliniki. V torek pa bi Thalerju  sodišče, po uradnem priznanju, takoj lahko izreklo še dve leti in pol zaporne kazni, ki pa jo bo zagotovo prestajal samo ob koncih tedna v zaporu na Igu. Sodišče pa bo obenem določilo tudi koliko let ne bo smel spet kandidirati za poslanca.

Komentarjev 3
  • feferon 15:34 05.februar 2014.

    Se pravi, če si bogat, greš v vikend zapor, če si siromak pa direkt v čuzo

  • matermila 18:34 04.februar 2014.

    2,5 leti ob vikendih?Dobro,na hitro se izračunal,da je to približno 900 dni,torej bi moral "gospod" Thaler hodit v arest dobrih 16 let(samo ob vikendih)Se strinjam,vse drugo ne pride v poštev.O drugi točki,pa tole:sodišče nima kaj odločati koliko let ta podkuplivec ...prikaži več ne sme kandidirati za poslanca,nikoli več,ampak res nikoli več,osebek,ki je delal Sloveniji sramoto v EU parlamentu,pač ne more več biti ljudski poslanec.Bi rad videl tistega ,ki bi glasoval zanj.

  • matermila 18:28 04.februar 2014.

    Daj se že spucaj,pa nehaj.Na vseh forumih te je polno.