Slovenija
14 ogledov

Tiha kupčija Bavčar–Kramar

Kramar je zanikal, da je v času, ko je bil šef NLB, vedel za Golobičevo povezano Žurnal24 main
Istrabenz ima po podatkih iz delniške knjige le še 7,87 odstotka Petrola. Še pred kratkim je bil skoraj petinski lastnik Petrola.

Nova lastnica dobrih šestih odstotkov Petrola je naša največja banka NLB. Paket delnic, ki so ga preknjižili 27. novembra, je po enotnem tečaju tega dne vreden 34 milijonov evrov. Akterji o transakciji javnosti še niso obvestili, vendar imajo po veljavni zakonodaji za to še nekaj dni časa. V NLB in Istrabenzu nam včeraj popoldne ni uspelo dobiti pojasnil, kaj je v ozadju posla in ali si je Istrabenz pridržal glasovalne pravice za te delnice.

Možna ozadja posla

Dobro obveščen vir je prepričan, da banka svoje izpostavljenosti do Istrabenza s tem poslom ni povečala. Ena od možnosti je, da bi Istrabenz obresti ali del posojila poplačal z delnicami Petrola. Po neuradnih informacijah je Bavčar tako pred dobrim tednom poplačal obresti UniCredit banki Slovenije. Druga možnost je, da je zastavil še nezastavljene delnice za dodatno zavarovanje ali novo posojilo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.