Slovenija
18 ogledov

Tik pred legalizacijo

Skoraj po enem letu, odkar je gradbeni inšpektor zahteval odstranitev steze, ŠD Žurnal24 main
Na občini spremembe dolgoročnega načrta. Investitor pričakuje gradbeno dovoljenje.
110 tisoč evrov je bila vredna naložba v stezo za karting. Sredstva sta prispevala tudi Grafist in Eurovrt.

“Pridobitev gradbenega dovoljenja je v sklepni fazi. Upamo, da bo slovesno odprtje še to leto,” nam je dejal Nenad Borovnjak, predsednik Športnega društva (ŠD) Karting Koper, in zatrdil, da naj bi zdaj pridobili vso potrebno dokumentacijo. Spomnimo, gradbeni inšpektor je tik pred koncem lanskega leta od investitorja ob železniški progi zahteval prepoved uporabe in odstranitev steze, ker je brez gradbenega dovoljenja zgradil nasip in dodatno uredil asfaltno stezo.

Sprememba namembnosti
Od srede pa tudi glede kartingsteze na Mestni občini Koper poteka javna razgrnitev sprememb dolgoročnega in srednjeročnega družbenega načrta; javna obravnava osnutka bo 23. decembra. Občina želi med drugim območju steze za karting namembnost spremeniti v območje za rekreacijo in urbano zelenje; do zdaj je bilo to deloma kmetijsko zemljišče ter deloma območje za promet in zveze.

Kazenske ovadbe
Zemljišče je v lasti Agrarie Koper in Vinakopra, ŠD Karting Koper pa ga je dobilo v brezplačni najem za pet let. “Ko to poteče, se bomo dogovorili o vnovičnem najemu ali odkupu. Na zemljišču pa smo že pridobili stavno pravico,” je dodal Borovnjak. Ravno zaradi brezplačnega najema zemljišča, pogodbo so datirali za nazaj (za leti 2005 in 2007), je julija koprska policija kazensko ovadila Borovnjaka ter direktorja Agrarie in Vinakopra, ker naj bi tako domnevno oškodovala svoja podjetja. Na vprašanje, kaj je zdaj z ovadbami, nam včeraj na koprskem tožilstvu niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.