Slovenija
22 ogledov

Tik pred odhodom?

Poleg nadzornih organov naj bi v Izoli kmalu zamenjali direktorja komunale Alojz Žurnal24 main
ZD in komunala. Po menjavi nadzornih organov tudi menjava direktorjev.

“Gre za običaj oziroma nepisano pravilo v Sloveniji, da se ob menjavi oblasti zamenjujejo tudi nadzorni organi,” je povedala Breda Pečan, izolska občinska svetnica, pred današnjo drugo občinsko sejo v novem mandatu. Danes naj bi namreč svetniki razrešili ter zamenjali člane nadzornega sveta Komunale Izola ter imenovali svoje predstavnike sveta zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Izola. “V Komunali je bil že dlje nezakonito župan Tomislav Klokočovnik. Po zakonu o preprečevanju korupcije namreč župan ne sme biti član nadzornih svetov,” je o razlogih za menjavo dodala Pečanova.

Dve reševalni vozili
Nakup. Izolski zdravstveni dom kupuje dve reševalni vozili za Reševalno službo Slovenske Istre v vrednosti 241 tisoč evrov. Gre za redno posodabljanje voznega parka, kjer imajo zdaj deset vozil. Denar naj bi zagotovili iz lastnih sredstev.

Zamenjave vodstev
Naši neuradni viri pa pravijo, da so menjave v nadzornih organih le predpriprave za poznejše zamenjave vodstva komunale in po spremembi statuta zavoda tudi vodstva ZD, menjave pa se utegnejo zgoditi tudi v centru za kulturo, šport in prireditve. “Z županom se mi še ni uspelo sestati. Popolnoma normalno pa je, da so takšna delovna mesta podvržena dnevni politiki, ne glede na to, ali delaš dobro. Kot bo lastnik želel, pač bo,” je ob tem dejal Alojz Zorko, direktor komunale in občinski svetnik IJN, ki mu mandat sicer poteče čez dve leti. Gordana Živčec Kalan, vršilka dolžnosti (v. d.) direktorice ZD Izola, nam je povedala, da se je sicer sestala z novim županom Igorjem Kolencem, vendar o njeni usodi še nista govorila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.