Slovenija
25 ogledov

Tik pred zdajci kupili pol leta

"Dokler nimamo uradnih vrednosti nepremičnin, sistem ne more delovati dobro," je Žurnal24 main
Otroški dodatek, socialna pomoč. Zaradi nove zakonodaje ne bo treba oddati nove vloge.

Sociala. Novosti na področju socialnih prejemkov se bodo najverjetneje začele uporabljati šele 1. januarja prihodnje leto in ne že junija letos, kot je bilo sprva predvideno.

Vlada je namreč za pol leta prestavila začetek uporabe zakonov o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in o socialnovarstvenih prejemkih, ker model vrednotenja nepremičnin in centralna evidenca vrtčevskih otrok, šolarjev in študentov še nista pripravljena.

Bo torej treba 1. januarja znova oddati vlogo? Pravico do varstvenega dodatka in državne pokojnine bodo centri za socialno delo preverili po uradni dolžnosti, kar pomeni, da prejemnikom ni treba oddati nove vloge, pojasnjuje Davor Dominkuš z ministrstva za delo.

Pri drugih pravicah, denimo pri otroškem dodatku in socialni pomoči, pa bodo ljudje lahko izbirali – ali bodo oddali vlogo, ko se jim bo pravica iztekla ali pa januarja, če bodo ugotovili, da bi bila zanje odmera po novem zakonu ugodnejša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.