Slovenija
58 ogledov

Tim Unuk postal nov rekorder

Tim se poleg plezanja rekreativno ukvarja še z nogometom in namiznim tenisom. (F Žurnal24 main
Slovenski plezalci imajo novega rekorderja. Tim Unuk je pri 14 letih postal najmlajši Slovenec s preplezano smerjo 8c.

Tim Unuk s Štajerske je tik pred 15 rojstnim dnem preplezal Strelovod v Mišji peči na Primorskem in s tem postal najmlajši Slovenec s preplezano smerjo 8c.

"Občutek, da sem postal najmlajši Slovenec s preplezano smerjo, je res izjemen. Ponosen sem na sebe. Lansko leto sem postal najmlajši Slovenec z 8b+. Za smer sem potreboval pet plezalnih dni. Po navadi sem padal na sredini smeri, kjer je tudi najtežji del. Tisti dan, ko sem smer preplezal, sem z očetom prišel tja že zgodaj zjutraj. Takrat še ni bilo tako zelo vroče in razmere so bile idealne. Ko sem vpel vrh smeri, nisem mogel govoriti," nam je izjemen dosežek opisal mladi talentirani plezalec iz Rimskih Toplic. Za smer je potreboval 13 poskusov oziroma pet plezalnih dni.

Po tem uspehu pa ne misli počivati, saj ima pred sabo že številne (visoke) cilje.
Do naslednjega leta želi namreč preplezati smer z oceno 8c+ in 9a, na tekmovanjih evropske in svetovne mladinske serije pa se uvrščati med prve tri.

Tim Unuk | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.