Slovenija
15 ogledov

Tine proti Tinetu 3 : 0

slovenija16.03.09...martin novsak..gen..energija....foto: anze petkovsek.. Anže Petkovšek
30 ukrepov. Namesto v sprejem na vladi bodo varčevalne ukrepe danes poslali opozicijskim strankam.

Nadaljevanje seje nadzornega sveta (NS) Gen energije se je včeraj pozno zvečer kljub napovedim o dokončni zamenjavi direktorja Martina Novšaka končalo brez sprememb. Novšak nam je povedal, da je seja, na kateri so sprejeli poslovni načrt skupine za letos, potekala po pričakovanjih. Skupina letos načrtuje za skoraj 60 milijonov investicij, večina je vezana na Jedrsko elektrarno Krško, na izgradnjo hidroelektrarn (HE) na spodnji in srednji Savi, na obnovo HE Mavčiče ter na zamenjavo plinskih turbin v Termoelektrarni Brestanica.

Družba Gen energija, ki ji mnenje, ki ga je po naročilu nadzornikov pripravila družba AR Plane, očita slabo poslovanje in nizko donosnost, v letošnjem letu načrtuje dobrih deset milijonov evrov neto dobička, napoveduje Novšak.

Po besedah predsednika NS Martina Brataniča so Novšaku omenjeno kritično mnenje pod točko razno tudi predstavili. “Novšak se strinja s številkami v mnenju, nasprotuje pa argumentaciji,” je povedal Bratanič in napoveduje, da bo Novšak do prihodnjič podal svoja pojasnila. Po naših informacijah Brataniču v šestih urah ni uspelo prepričati treh nadzornikov o krivdni razrešitvi Novšaka. Tako kot v prejšnjem poskusu sta bila za razrešitev le Bratenič in podpredsednik NS.

Mnenje, ki smo ga razkrili v Žurnalu in ki vodstvu družbe očita zmanjšanje prihodkov in donosnosti kapitala, namreč ne upošteva niti tržnih okoliščin niti gospodarskih razmer, v katerih družba posluje, kar priznavajo avtorji mnenja sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.