Slovenija
17 ogledov

Tiskani mediji izrazito za!

V Zavodu 25. junij so naredili kratek pregled poročanja nekaterih slovenskih med Žurnal24 main
Zavod 25. junij je naredil korak naprej in se posvetil natančnemu pregledu uravnoteženosti poročanja medijev o referendumski kampanji. "Zgodovina se očitno ponavlja," zaključujejo.

"Več kot očitno je, da glavni tiskani mediji izrazito favorizirajo zagovornike arbitražnega sporazuma," se glasi zaključek analize poročanja medijev, ki ga je opravil Zavod 25. junij. Poročanje podrobno spremljajo med sedmim in petnajstim majem.

V nadaljevanju obvestila za javnost Zavod 25. junij navaja, da je časnik Delo zgornje navedbe napovedal kar javno z uvodnikom glavnega urednika še pred začetkom kampanje.

Brali bomo opravičevanja!
"Zanimivo bo brati opravičevanja uredništev teh medijev, če bo arbitražni sporazum s pomočjo medijskega favoriziranja zagovornikov dobil podporo in bo Slovenija izgubila teritorialni izhod na odprto morje," opozarjajo pri Zavodu 25. junij, ki svoje navedbe celo podprejo z zgodovinsko analizo poročanja medijev v času osamosvajanja Slovenije:

"Posebno Dnevnik je odkrito agitiral proti Demosovi vladi v času priprave odločilnih osamosvojitvenih projektov, obenem pa z veliko simpatijami predstavljal srečanja slovenskih jugonostalgikov z jugoslovanskim predsednikom vlade Markovičem in drugimi."

Svoje izčrpno poročilo zaključijo z skrbno izbranimi besedami: "Zgodovina se očitno ponavlja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.