Slovenija
6 ogledov

Tisoč otrok več kot prostih mest

Starši bodo lahko pogodbe za vpis otrok v vrtce podpisali v drugi polovici junij Žurnal24 main
Razpis. V Ljubljani še enkrat preverjajo vloge staršev za vpis otrok v vrtce.
Menim, da je nemogoče, da so starši vpisali vsakega otroka, ki se je rodil v Ljubljani v zadnjem letu.
Zoran Janković

V Mestni občini Ljubljana (MOL) so na razpisu za vpis otrok v vrtce v šolskem letu 2010/11 dobili tisoč vlog več, kot je prostih mest v prvem starostnem razredu. Nekaj prostora je še v drugem starostnem razredu.

Vpisali vsakega dojenčka

Če prve informacije držijo, potem so starši vpisali vsakega otroka, ki se je rodil v zadnjem letu v Ljubljani. To je po mojem mnenju nemogoče, zato bomo vse še enkrat preverili,” je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Centralni register
Nova pravila. V MOL so pred zadnjim razpisom uvedli centralni register, iz katerega bo razvidno, koliko je vpisanih, sprejetih in čakajočih otrok.

In kaj bo, če se bo izkazalo, da bi lahko toliko otrok ostalo brez vrtca? “Odprli bomo nove enote in gradili nove vrtce. Tudi lani je bilo toliko otrok, pa nihče, ki ga je res potreboval, ni ostal brez njega,” je odgovoril Janković. Kje bo dobil denar za to, ni pojasnil. Se je pa župan pred dvema tednoma sestal z ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem, s katerim sta se pogovarjala tudi o ukrepih na področju vrtcev v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.