Slovenija
92 ogledov

Tisočaka za službeni telefon

Ribič se je odpovedal funkcijam v nadzornih organih. Ko je podal odstopno izjavo Žurnal24 main
Zavarovalnica Triglav. Šefa obtožuje mobinga, obveznosti pa noče poravnati.

Obtožbe. Nekdanji vodja službe za odnose z javnostmi na Zavarovalnici Triglav Miran Ribič je zaradi domnevnega šikaniranja na delovnem mestu v začetku novembra zoper prvega moža zavarovalnice Matjaža Rakovca vložil kazensko ovadbo, družbo pa prijavil tudi delovnemu inšpektoratu.

V uredništvu smo se dokopali do zapisnika inšpektorja, ki ugotavlja, da na Triglavu niso kršili zakonodaje. Še več, iz inšpektorjevih ugotovitev gre sklepati, da pravila igre krši Ribič.

Dolgov noče poravnati
Ribič je v prvih petih mesecih tega leta v povprečju porabil več kot *** evrov na mesec za klice s svojega službenega mobilnega telefona. Znesek je bil najvišji maja, ko se je povzpel na *** evrov.

Konec maja je soglasje, da mu presežen znesek lahko trgajo od plače, umaknil. Zato so mu na Triglavu izstavili račun v višini *** evrov – toda tega noče poravnati. Službeni telefon bi mu lahko zavarovalnica odvzela, a se za to niso odločili.

Izkorišča bonitete?
Junija je Ribič na lastno željo zamenjal delovno mesto v zavarovalnici. Z delodajalcem se je dogovoril ***, ostale so mu tudi ***, med drugim *** ter ***.

Septembra je tako prevozil ***, oktobra pa *** kilometrov, pri čemer je pomembno dejstvo, da je zaposleni od začetka ***.

Za pojasnila smo poklicali tudi Ribiča, ki pa nam je odvrnil, da je bolan in da naj ga pokličemo po novem letu. Ko smo omenili, da ga kličemo v zvezi z navedbami v prijavi delovni inšpekciji, pa je telefonsko zvezo prekinil.

Opombe: *** (podatki so izbrisani na zahtevo informacijskega pooblaščenca)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.