Slovenija
14 ogledov

Tito nam je vsaj pustil pomahati

Policisti poskušajo v bližini kranjske vojašnice prepričati ruskega državljana,
1/15
Žurnal24 main
Nekatera naselja so bila skoraj ali povsem odrezana od sveta, številni so morali na vrnitev domov zaradi zapor čakati skoraj dve uri.

Zapore cest ob vrhu ZDA-EU, katerega se je udeležil tudi predsednik George Bush, so v Kranju močno ohromile promet. Nekatera naselja, kot so Mlaka, Kokrica in Predoslje, so bila skoraj ali povsem odrezana od sveta, številni so morali na vrnitev domov zaradi zapor čakati skoraj dve uri.

Ohromljen promet
"A ga (Busha op. a.) niso mogli pripeljati s helikopterjem?" je bentil krajan iz Predoselj, ko je ugotovil, da se ne bo mogel prebiti domov niti prek Rupe in Ilovke. Z vhoda v kanjon Kokre na Rupi se je dalo vsaj spremljati dogajanje na avtocestnem viaduktu; radovednim, ki bi pomahali Bushu, policisti na most čez avtocesto na Kokrici niso pustili.

Prijazni, kolikor se je dalo
"Kako naj pridem v Tupaliče?" je na Kokrici, nekaj sto metrov od kranjske vojašnice, v polomljeni angleščini spraševal državljan Rusije. Kako se je znašel tam, ni bilo jasno nikomur, še manj pa, kako mu pojasniti, da je bila edina možna pot čez Naklo, Križe, Golnik, Trstenik, Bašelj in Preddvor. Težko ga je bilo namreč usmeriti že do kilometer oddaljene bencinske črpalke, kjer je želel opraviti malo potrebo. Na koncu je le spoštoval mnenje policistov, da je še najbolje, da potrpi. Na splošno so bili policisti na večini zapor prijazni in so poskušali svetovati po najboljših močeh. Poklicna avtoriteta tokrat ni bila v ospredju.

Kaj pa kolo
Čeprav so mnogi svetovali uporabo kolesa, se kolesarjem ni godilo bistveno bolje. "A mislite, da bom prišel do Mlake prek Nakla, Cegelnice, skozi Udinboršt in mimo deponije Tenetiše," je spraševal Gregor Pevc. Poskusil je prek Kokrice in Ilovke, pa ni šlo. "Še Tito ni bil tako zahteven," se spomni in strinja, da nam je vsaj pustil mahati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.