Slovenija
155 ogledov

Titova bo povozila hišo

Vrtnarija Ravnikar že deluje na novi lokaciji, prav tako na Koželjevi ulici, a b Žurnal24 main
Gradnja ceste. MOL mora Ravnikarjevim glavni del odškodnine plačati v enem tednu. Rastlinjaki na trasi bodoče Titove bi lahko padli že junija.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) je s pogajanji – brez predhodnega razpisa – za gradnjo Titove ceste (odsek Kranjčeva–krožišče Žale) izbrala Energoplan, ki bo skupaj s Cestnim podjetjem Kranj (CPK) odsek zgradil za nekaj čez 1,07 milijona evrov z DDV. MOL je namreč konec marca odstopila od pogodbe z SCT (z enakim zneskom) zaradi njegove insolventnosti. Energoplan in CPK sta ceno v primerjavi s tisto, ki sta jo ponudila na razpisu, na katerem je bil izbran SCT, spustila za dobrih dva tisoč evrov.

Kdaj bodo rušili?
Odsek Titove ceste bo zgrajen predvidoma v 150 dneh od uvedbe v delo. Najprej pa bo treba porušiti vrtnarijo in hišo Ravnikarjevih, s katerimi se je MOL pogodila, da jim v zameno da nadomestna zemljišča in odškodnino.

699 tisoč evrov mora MOL plačati Ravnikarjevim, ob tem da jim je dala tudi nadomestna zemljišča.

Pogodbenega zneska še nismo nakazali, saj ga moramo plačati 30. dan po prejemu overjene pogodbe. Ravnikarjevi so nam po pogodbi zavezani izročiti nepremičnine v 30 dneh po prejemu plačila celotne odškodnine,” so povedali v službi za javna naročila MOL. Overjeno pogodbo za hišo in zemljišče so prejeli 20. aprila, pogodbo za vrtnarijo pa pričakujejo v teh dneh.

Rušenje hiše se bo začelo po izselitvi Ravnikarjevih in pridobitvi vseh upravnih dovoljenj, so dejali na MOL in dodali, da morajo druge objekte na območju vrtnarije Ravnikarjevi odstraniti sami.

“Promet nam je upadel”
Matjaž Ravnikar, ki smo ga našli na novi lokaciji vrtnarije v bližini, s pogodbo z MOL ni bil videti najbolj zadovoljen, saj bo, kot je dejal, vse skupaj stalo več, kot bodo dobili. Poleg tega je rok, v katerem morajo odstraniti rastlinjake in druge objekte (razen hiše), “zelo kratek, dela pa veliko”. Kupcev je, odkar se je razvedelo, da se selijo, po njegovih besedah precej manj kot prej. Ali jih bo več pozneje, ko bo zgrajena Titova cesta? “Ah, ne verjamem,” je odgovoril.

Pogodbi med MOL in Ravnikarjevimi
Hiša in zemljišče. Matjaž, Jure in Marina Ravnikar bodo za 729 kvadratnih metrov zemljišča in hišo z neto površino 250 kvadratnih metrov od MOL dobili parceli v skupnem obsegu 1.010 kvadratnih metrov in 625 tisoč evrov.
Vrtnarija. Jožica Ravnikar bo za zemljišče v velikosti 4.251 kvadratnih metrov dobila šest parcel v velikosti 5.587 kvadratnih metrov in 74.043 evrov. V menjavo je namreč vključena odškodnina za izgubljeni dobiček v času selitve vrtnarije in za trajne nasade.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.