Slovenija
11 ogledov

Titova cesta na svoji zemlji

Na Mestni občini Ljubljana so dobili soglasje solastnikov za gradnjo na manjkajo Žurnal24 main
Gradnja. Občina dobila tudi soglasje 59 solastnikov manjkajočega zemljišča.

“Danes smo dobili soglasje za tistih 11 kvadratnih metrov,” se je s pridobitvijo zadnjih kvadratnih metrov zemljišča za prvi del že zgrajene Titove ceste v torek pohvalil ljubljanski župan Zoran Janković.

Inšpekcijski pregled
Inšpektorat za okolje in prostor. “Ugotovitveni postopek glede skladnosti gradnje obravnavane ceste z veljavnimi gradbenimi dovoljenji še ni končan,” so povedali na IRSOP. Do končanja o njem javnosti ne morejo obveščati, so dodali.

Mestna občina Ljubljana do nedavnega še ni pridobila dela zemljišča zaradi razdrobljenosti lastništva in zapletov pri dedovanju. Potem ko so pred dobrim tednom na občini napovedali sestanek s solastniki, pa je župan v torek potrdil, da so soglasja o pridobitvi zadnjih metrov zemlje že poslali upravni enoti. Ta uporabnega dovoljenja do zdaj ni izdala. “Imamo tudi Ljubljančane, ki podpirajo ta projekt in so dali soglasja brez težav,” je poudaril Janković.

Inšpektorji na delu
To zemljišče sicer ni bilo vključeno v gradbeno dovoljenje. Na Upravni enoti Ljubljana Bežigrad pa so povedali, da naj bi se štiripasovnica na tem odseku zožala na dvopasovnico. Grep je cesto vseeno zgradil kot štiripasovnico tudi po manjkajočem delu. Inšpektorat RS za okolje in prostor (IRSOP) pa se je že lotil pregleda skladnosti gradbenih dovoljenj z gradnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.