Slovenija
47 ogledov

Tivoli preplavile "rdeče" ženske

DM tek
1/12
Žurnal24 main
V Tivoliju je danes potekal že 6. DM tek za ženske. Zbralo se je nekaj manj kot sedem tisoč žensk. Za organizacijo je bilo dobro poskrbljeno, nekoliko nejevolje je bilo le zaradi gneče na startu.

Tivoli so že šestič zasedle ženske vseh starosti, ki so se na DM teku podale na 5- oziroma 10-kilometrski progi. Kot so nam povedali organizatorji, je bilo prijavljenih okoli 8.700 žensk, nastopilo pa jih je 6.776.

Postavile nov svetovni rekord
Kot so dejali organizatorji, so punce "podrle svetovni rekord DM tekov". Ta tek je sicer pri nas trenutno druga najbolj množična tekaška prireditev – tik pred Radenci in za Ljubljanskim maratonom. Ženske sodeč po podatkih, ki so jih navedle v anketnem vprašalniku, navdušuje predvsem dejstvo, da tek poteka v parku oziroma v naravi. Najstarejša nastopajoča je bila tudi tokrat legendarna 83-letna Helena Žigon, ki je za pet kilometrov potrebovala 37 minut in 8 sekund.

Lani se je teka udeležilo 6.224 tekačic in 2.500 otrok do 12 let (na progah v dolžini 400 in 800 metrov).

Fotografije z današnjega teka si lahko ogledate v galeriji.

Letošnji tek je sicer prinesel nekaj sprememb. Desetkilometrsko traso so zasnovali tako, da je bil omogočen nemoten tek; zagotovili so brezplačne prevoze za vse tekačice v sklopu Slovenskih železnic in LPP; v enotne (rdeče) barve so oblekli tekačice, v zelene pa navijače.

Dobrodelna nota
Tek je minil tudi v znamenju dobrodelnosti, saj so postavili dobrodelni sklad, v katerega je vsak(a) lahko prispeval(a) simbolični znesek v višini enega evra. Podjetje DM drogerie markt bo končni zbrani znesek podvojilo in ga namenilo za dobrodelno pomoč 25-letnici iz okolice Ormoža, ki je zaradi bolezni izgubila spodnji del noge. Kupili ji bodo športno protezo, s pomočjo katere se bo lahko naslednje leto tudi sama udeležila priljubljene tekaške prireditve.

Tek na 5 km:
1. mesto: Polona Kukovec (0:20:45)
2. mesto: Tina Kozjek (0:20:57)
3. mesto: Irena Erjavec (0:20:58).

Tek na 10 km:
1. mesto: Valerija Mrak (0:36:28)
2. mesto: Lidija Cerkovnik (0:37:06)
3. mesto: Martina Culiberg (0:38:32).

Podrobnejšo reportažo z dogodka si lahko preberete v ponedeljkovi tiskani izdaji Žurnala24. Fotografije vseh udeleženk pa bomo objavili na naši spletni strani v naslednjih dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.