Slovenija
5 ogledov

Tivoli proti Stožicam

Halo Tivoli še naprej uporablja 21 rekreativnih klubov in društev. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Hala Tivoli. Število obiskovalcev narašča, prihodki pa upadajo.

Ljubljana. Prihodki Hale Tivoli so lani v primerjavi z letom prej padli za dobrih 300 tisoč evrov, medtem ko je število obiskovalcev naraščalo. Odgovorni pravijo, da za to niso krive Stožice in da gre le za “manjše odstopanje”.

Manj športnih prireditev
V Zavodu Tivoli, ki upravlja tako Stožice kot Halo Tivoli, pravijo, da zadnja na račun novega kompleksa v Stožicah ne trpi. Statistika vseeno kaže, da je bilo v Tivoliju lani 33 športnih prireditev manj kot predlani, ko se jih je zvrstilo 191. Število kulturnih prireditev se po drugi strani ni zmanjšalo, ampak je celo naraslo; bilo jih je namreč 41, torej šest več kot leto prej.

Če se število prireditev v poznejših mesecih ne bo povečalo, ampak ohranilo trend prvih treh mesecev letos, bo skupno število dogodkov verjetno nižje od lanskega. V Tivoliju se je namreč do konca marca zvrstilo 15 športnih in trije kulturni dogodki.

Upad prihodkov
Predlani so bili prihodki Hale Tivoli skoraj dva milijona evrov, lani pa 300 tisoč evrov manjši. V Zavodu Tivoli so to pripisali dejstvu, da športne prireditve prinesejo manj denarja kot kulturne, kjer organizatorji potrebujejo na primer več elektrike za ozvočenje. A se to ne sklada s statističnimi podatki, saj bi bila ta razlaga logična le, če bi bilo kulturnih dogodkov lani manj kot leto prej.

Halo Tivoli je sicer predlani obiskalo 216.250 ljudi, lani pa še nekaj tisoč več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.