Slovenija
73 ogledov

TNP težko do evropskega denarja

TNP Iztok Golob
Triglavski narodni park. Zaskrbljeni nad krčenjem sredstev. Novost mobilna infotočka.

“Stanje je resno. Preživeli bomo, bomo pa zelo prikrajšani,” je o pričakovanem krčenju proračunskih sredstev na včerajšnji novinarski konferenci povedal direktor Triglavskega narodnega parka (TNP) Martin Šolar.

Končne številke še nima. “Matično ministrstvo za kmetijstvo in okolje še razporeja sredstva. Trenutno nam ponujajo 1,4 milijona evrov,” je dejal in dodal, da je bila lanska realizacija blizu 1,8 milijona evrov, za letos pa je bilo v proračunu predvidenega 2,4 milijona evrov.

“Razumemo, da je treba varčevati in da ni čas za investicije, vendar dodane vrednosti ob tem znesku ne bo,” je bil zaskrbljen in je pojasnil, da bodo težko zagotovili denar, potreben za črpanje evropskih sredstev.

Na voljo je skoraj milijon evrov, pri čemer bi moral TNP za vsak projekt zagotoviti lasten 10-odstotni delež.

Informacijska točka

Eden od takih projektov je mobilna informacijska točka, vredna 90 tisoč evrov, podprta s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Med novostmi TNP sta tudi multivizija več sto fotografij in predstavitveni film, ki ju bodo predstavili zadnji teden tega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.