Slovenija
142 ogledov

To bi vam rad povedal član civilne zaščite

begunci Saša Despot
To bi vam rad povedal nekdo, ki je kot predstavnik civilne zaščite 12 ur preživel v brežiškem centru za begunce.

"Sam sem bil nad stanjem pretresen. Živim v Brežicah pa do včeraj nisem vedel kakšna je situacija v sprejemnem centru. Občutek sem imel kot, da sem v neki drugi državi in v neke drugem času," je zapisal na svojem Facebook profilu, kjer je oster tudi do prostovoljcev in novinarjev. 

 
 

Včeraj sem kot predstavnik Civilne zaščite 12 ur preživel v begunskem centru V Brežicah. Ker se o situaciji z begunci...

Posted by Matija Kolarič on 21. oktober 2015
Komentarjev 17
  • zdrej 12:31 22.oktober 2015.

    Čakaj, nekdo ti da streho nad glavo (verjemi mi šotorsko platno je prav dobro nadomestilo, sem ga že velikokrat uporabljal) se posebej ogreto, hrano, oblačila in vso pomoč, ki ti jo lahko da. Ti pa se dereš, razbijaš, kuriš, vsaj ...prikaži več malo ne pospraviš za sabo. To je drhal pa slovenceljskost dol ali gor!! Potem jih pa ti v svoj dom sprejmi. Nekateri se obnašajo tako kot divje živali. "Only Germany". Kao da imajo nek cilj, neko nalogo oz. se edino tam lepo živi. Ko pa jim daš oviro (registracija, meja, čakanje na prevoz), pa ponorijo. To ni normalno in takih ljudi nočem v svoji bližini. Sam iz izkušenj vem, da hoja pomirja in utruja. Tako tudi dvomim, da je večina teh toliko prehodila, kot hoče povedat!! Dosti stvari pri tem ni logičnih. Pa ne mi o nelogičnosti situacije!!! Tudi v kaosu vlada nek red in obnašanje. Le to tu pa temu ne ustreza. Zato bi bilo smiselno, da se ustvari vojska EU in zavaruje meje EU s strogim mejnim režimom. Sosednjim državam se lahko pomaga finančno ali materialno

  • zdrej 12:21 22.oktober 2015.

    Saj to govori o tem, da je zadeva pod nadzorom. Če bi begunci vsi po vrsti lutali po brežicah, bi vsi vedeli, kaj se dogaja. Kaj vedeli, čutili!! Sedaj pa se jih premešča na načine da se izogne večini lokalnega ...prikaži več prebivalstva. Torej, kaj pa se je dogajalo v kampih, pa ni tako jasno vsem. Meni je to dokaj smiselno.

  • občan1 11:27 22.oktober 2015.

    Prosim vas, peljimo begunce na ladje v Trst in od tu naprej v Nemčijo.na ladjah bi imeli čas preverjat papirje in urejati dokumentacijo.