Slovenija
9100 ogledov

To bo najbolj stabilen dan tega tedna. In kako v prihodnje?

dež vreme Profimedia
V tem tednu nas bo prešlo več vremenskih motenj.

Danes bo spremenljivo oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne razširile nad večji del Slovenije. Krajevno bodo možni krajši nalivi in močnejši sunki vetra. Popoldne bodo padavine oslabele in postopno ponehale, od severozahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 °C.

"Izgleda, da bo sreda najbolj stabilen dan tega tedna," so zapisali na Agenciji za okolje RS. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem do 27 °C.

Sicer se bo od zahoda se našim krajem znova bližala višinska dolina hladnega zraka, ki bo v drugi polovici tedna vplivala na vreme pri nas. Postopno se bo krepil jugozahodni veter. 

V noči na četrtek se bodo padavine v zahodni Sloveniji okrepile in prehodno zajele tudi osrednjo in jugovzhodno Slovenijo. V četrtek in petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo.

To nas čaka za vikend in prihodnji teden

V petek bo nad zahodno Evropo globoka višinska dolina s hladnim zrakom. Naši kraji bodo pod vplivom toplega in vlažnega jugozahodnika, zahodno od nas se bo zadrževala vremenska fronta. Predvidoma nas bo dosegla v soboto, se bo proces razdelila na južni in severni del, tako da bo ravno nad nami oslabljen. V nedeljo se bo višinska dolina umikala proti vzhodu, nad srednjo Evropo in Balkanom se bo okrepil anticiklon. Nad nami bo vztrajal vsaj do srede.

V petek bo na vzhodu deloma sončno, nad zahodno polovico Slovenije pa bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. V soboto bo občasno deževalo tudi drugod, ni pa še zanesljivo, koliko bo padavin.

 | Avtor: Arso Arso
Od nedelje dalje kaže na suho in spet bolj sončno vreme z meglenimi jutri in dopoldnevi. Temperature bodo večinoma od 20 do 25, ob sončnem vremenu še kakšno stopinjo višje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:06 19.september 2023.

    Je bilo včeraj dobro posprejano,da danes lahko v miru dežuje