Slovenija
20 ogledov

To bo popolna preobrazba

Obmorska sprehajalna pot bo v širini treh metrov tlakovana s tiskanim betonom, n Žurnal24 main
Polotok Seča. Do poletja bo pokilometrsko območje dobilo novo podobo.

 Piranski občinski svet je sredi februarja sprejel sklep, na temelju katerega so vzpostavili status javnega dobra na obali polotoka Seča. Gre za območje, ki se razteza od lucijskega avtokampa do gostišča Ribič pod Forma vivo. Tako so omogočili ureditev zanemarjenega območja.

Na poti 153 svetilk
Načrti arhitekta. Pešpot po polotoku Seča je dolga 520 metrov. Po novem bo osvetljena s 153 svetilkami, potopljenimi v tlak. Klopi (postavili jih bodo 26), bodo iz betonskih dvobarvnih podstavkov, sedalna in naslonska površina pa bosta leseni.

Ta kos slovenske obale bo tako v kratkem močno spremenil svojo podobo. Skladno s projektom, ki ga je izdelala koprska družba Architecta, bo tam do poletja zgrajena obmorska sprehajalna pot. V širini treh metrov bo tlakovana s tiskanim betonom, na njej bo postavljenih 26 klopi. Hkrati z gradnjo pešpoti bodo popravili poškodovano brežino, tamponsko nasutje in kamnomet. Na treh krajih bo dostop z višje na nižjo raven omogočen prek trojnih betonskih stopnic.

Prvi izvajalec si je premislil
Dela na polotoku naj bi predvidoma končali sredi junija. "Bi jih pa že mesec dni prej, a si je prvotno izbrani izvajalec premislil in ni podpisal pogodbe, zato smo morali ponoviti razpis," nam je povedala Danica Cmrečnjak, vodja službe za odnose z javnostmi na piranski občini. "Trenutno je v teku postopek izbire izvajalca prek drugega javnega razpisa. Pritožbeni rok na sklep o izbiri izvajalca poteče v četrtek, 22. aprila. Če ne bo nobenih zahtev za vpogled v dokumentacijo javnega razpisa in/ali zahtevka za revizijo, bomo izvajalsko pogodbo podpisali v petek. Prav tako bosta takrat znana točna izvajalska vrednost investicije in terminski plan izvedbe," dodajajo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.