Slovenija
28977 ogledov

To glede ukinitve oddaje Tarča pravijo na RTV Slovenija

Tarča RTV SLO
Finančne težave RTV Slovenija naj bi vodile v ukinjanje oddaj.

Po tem, ko so se v javnosti razširile informacije o tem, da RTV Slovenija ukinja oddajo Tarča, ki jo vodi novinarka Erika Žnidaršič, so s TV Slovenija sporočili, da informacija ne drži. 

Povprečna gledanost premiernega predvajanja oddaje Tarča je bila sicer v obdobju od januarja do oktobra 2023 7,2 odstotka. (Vir: AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad štiri leta, gledanost znotraj istega dne.) "V tem obdobju je imela oddaja Tarča najvišjo povprečno gledanost med našimi informativnimi oddajami," pojasnjujejo na TV Slovenija. 

V. d. predsednika uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić je sicer v začetku oktobra sporočil, da je staro vodstvo RTV Slovenija zapustilo v zelo slabem finančnem stanju in da so morali tudi za to, da bi zaposlenim izplačali plače, najeti nov kredit. RTV Slovenija je oktobra beležil negativen rezultat v višini šest milijonov 300 tisoč evrov, konec leta pričakujejo negativen rezultat v višini deset milijonov evrov. Vlado kot ustanovitelja so zaradi tega pozvali k zagotovitvi sredstev za opravljanje javne službe.

Iz vlade so nato sporočili, da bodo na ministrstvu za finance in ministrstvu za kulturo na podlagi prejete dokumentacije o poslovanju Radiotelevizije Slovenija (RTVS) preverili možnosti dodatnega financiranja.

RTV prispevek, iz katerega RTV Slovenija financira večino svoje dejavnosti, je od leta 2012 nespremenjen pri 12,75 evrov na mesec za fizične osebe oziroma gospodinjstva. Zakon dovoljuje, da vlada prispevek zviša za največ 10 odstotkov, če za to obstajajo utemeljeni ekonomski razlogi, vendar najkasneje do 1. septembra tekočega leta za naslednje leto.

Komentarjev 21
  • bobubob 16:49 10.november 2023.

    Naj ukinejo še RTV, ali pa zakodirajo programe, pa naj jih gleda kdor želi. Ostalih 'medijev' ne plačujem, torej lahko vrtijo svoje reklame kolikor jim je ljubo. Ne bodo zakodirali, seveda ne - med nedavnim medicinskim blaznilom alias pandemijo je ...prikaži več bilo jasno videti, da sta našla skupni interes celo največja 'sovražnika', SDS in RTV. Na škodo plebsa, ki plačuje oba. Bruh !

  • Plavi-mil 09:51 10.november 2023.

    Ja včeraj se je posebno trudila, da jo NE ukinejo, v vsakem stavku je omenjala SDS in ga blatila, resnih problemov te ptičje vlade in njene nesposobnosti se je izogibala, golobnjad ji napove , da, če ne bo pridna jo ...prikaži večjo bodo UKINILI in takoj postane koristni idiot ali družbeno politična delavka.

  • jezero 07:06 10.november 2023.

    Ta Erika daje vtis, kot da vedno ndkomu služi.