Slovenija
21880 ogledov

To jahto so zasegli primorskemu podjetniku

Gliser, dražba finančne uprave
1/10
FURS
Finančna uprava bo na dražbi prodajala deset metrov dolgo jahto, staro le pet let.

Kdor jo bo želel dražiti, bo moral za varščino zagotoviti 30 tisoč evrov, saj je izklicna cena 300 tisoč evrov.

Gliser ima motor znamke volvo s 330 konjskimi močmi, dolg je deset metrov in širok štiri, registriran pa je za prevoz desetih ljudi. Kakšno razkošje ponuja v notranjosti, si lahko ogledate v galeriji fotografij. 

Čoln je bil last primorskega podjetnika Valterja Stojilkoviča, ki je lastnik špediterskega podjetja Adria Container. Pred leti so Primorske novice ugibale, ali je on v Italiji v dveh letih dvignil pet milijonov evrov in jih prenesel čez mejo, a je to zanikal. Bil pa je v preiskavi zaradi domnevno fiktivnih računov.

"Za dražbo sem izvedel včeraj, zdaj se vračam s službene poti in bom jutri videl, kaj je na stvari," nam je po telefonu pojasnil Stojilkovič in dejal, da je zadeva še vedno na sodišču. Finančna uprava mu je namreč odmerila plačilo dodatnega davka, a se je na odločbo pritožil.

Plombo na jahto je finančna uprava vpisala že februarja 2016, rubež pa je bil v register čolnov vpisan januarja 2017.

Za plačilo le tri dni

Ogled gliserja bo po predhodnem dogovoru mogoč 2. decembra od 11. do 13. ure, prodaja pa bo po načelu videno – kupljeno. Kupnino bo treba nakazati v treh dneh po dražbi, ki bo petega decembra ob desetih v Izoli, kupec pa bo moral plačati tudi DDV.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 14:57 20.november 2019.

    Ladja je dolga 12m. Cena raste eksponentno z dolžino in motorji.