Slovenija
90 ogledov

“To je blatenje univerze!”

Celostna podoba spletne strani je sicer kopija uradne spletne strani univerze, a Žurnal24 main
Tajkuni. Na www.uni-mb.org proti vodstvu UM. Avtorji strani neznani.
Radi bi poskrbeli, da naslednji rektor mene in Mitje Kotnika ne bi obdržal na teh mestih.
Boštjan Brumen, glavni tajnik UM

 “To so neumnosti, za katere je škoda besed. Kdor ima povedati kaj resnega, se bo pod resno stvar tudi podpisal. Vse skupaj je pod nivojem,” Boštjan Brumen, glavni tajnik Univerze v Mariboru (UM), komentira novo spletno stran www.uni-mb.org, na kateri sta poleg njega kot tajkuna izpostavljena rektor Ivan Rozman in Mitja Kotnik, vodja njegovega kabineta.

Vabilo na strani: Vabimo vas, da se priključite naši iniciativi, v kateri smo se združili nekateri zaposleni in bivši zaposleni Univerze v Mariboru. S pomočjo tega spletnega mesta želimo akademskemu okolju na Univerzi v Mariboru pomagati vzpostaviti svobodo izražanja, saj so jo Ivan Rozman, Mitja Kotnik in Boštjan Brumen spremenili v totalitarno organizacijo.

Brumen nastanek spletne strani pripisuje rektorskim volitvam, a dodaja, da zdajšnji rektor po dveh mandatih sploh ne more več kandidirati. “Univerza bo ukrepala v skladu s svojimi pristojnostmi, glavna naloga je, da zaščitimo domeno,” poudarja Kotnik, ki osebnih očitkov na spletni strani, denimo da si je prek UM poceni kupil nov avto, za medije ne želi komentirati. Se pa je, kot pravi, v zvezi s tem včeraj že oglasil zaposlenim na UM.

V ozadju Šoum?
Ti so na svoje elektronske naslove o dogajanju dobili tudi obvestilo, da tovrstne vsebine spadajo v Špehter, prilogo časopisa Študentske organizacije UM (Šoum), in da so avtorji zato verjetno isti. “Večni prijatelji univerze,” je Brumen nekoliko bolj prefinjeno odgovoril za naš medij. Medtem na Šoumu zatrjujejo, da s spletno stranjo in njeno vsebino nimajo ničesar. Njeni avtorji so v četrtek sicer dodali listo odstreljenih, na kateri so se znašli tudi Andrej Fištravec, Jure Marn in Mladen Kraljič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.