Slovenija
28 ogledov

"To je dobra energija"

“V prostovoljstvu je dobra energija,” je povedal Nejc (levo), ko sta s kolegom N Žurnal24 main
Prostovoljstvo. Aktivisti RK pri prizadetih v poplavah.

“Moja pokojna pranona Nada Pukšič je bila dolga leta prostovoljka in njen zgled je verjetno najmočneje vplival na to, da sem prostovoljec Rdečega križa (RK) postal tudi sam,” je povedal Nejc Žužič iz Portoroža. Nato se je s sošolcema, prav tako prostovoljcema Nikom Mahničem iz Sečovelj in Alijano Birsa iz Portoroža, v imenu RK odpravil obdarovat 23 družin, ki so jih v Sečovljah prizadele nedavne poplave.

“Očarali so me”
Nejc je dijak četrtega letnika piranske gimnazije in že kaki dve leti prostovoljec. Pomaga pri delitvah pomoči, predvsem pa dela z mladimi, ki jim na sedežu piranskega RK predstavlja to organizacijo in prostovoljstvo. “Ko se je piranski RK selil na Župančičevo ulico, sem prvič pomagal, in ljudje, s katerimi sem se takrat prvič videl, so me presenetili ter očarali. Prostovoljci so dobri, prijetni ljudje, med njimi je dobra energija, z njimi se da pogovoriti in vedno bolj ugotavljam, da so tudi upravičenci do pomoči, ki prihajajo na RK, nadvse zanimivi in dobri ljudje,” je dejal.

V Sečovljah so najprej obiskali družino Jovanovih, ki jim je voda dom zalila do oken. Poleg novoletnih čestitk, simboličnega vrednostnega bona in panetona so v dom prinesli delček prazničnega vzdušja, nasmeh in spoznanje, da ljudje niso 
pozabljeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.