Slovenija
24 ogledov

''To je dobra novica''

Vladimir Vodusek 1 BOBO Žurnal24 main
Sodišče sprejelo sklep o prisilni poravnavi Info Tv. Vodušek zadovoljen, plače še vedno zamujajo.

''Vesel sem, da je formalni postopek stekel in da to omogoča normalno delovanje Info TV. Zdaj se lahko posvetimo prihodnjim načrtom, gre za širitev programske sheme in potrditev v medijskem prostoru. To je dobra novica, ne samo za nas, ampak tudi za poslovne partnerje,''  pravi izvršni direktor Info Tv  Vladimir Vodušek.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč danes na predlog Info Tv sprejelo sklep o začetku prisilne poravnave. Vsi upniki imajo mesec dni časa, da prijavijo terjatve, objavlja Ajpes.

Stečaj še vedno v zraku
Info TV mora v 15 dneh po vročitvi sklepa o začetku prisilne poravnave založiti predujem za stroške postopka prisilne poravnave v višini 30.383,36 evra. V nasprotnem primeru sodišče ustavi postopek prisilne poravnave in izda sklep o začetku stečaja.

''S tem je zagotovljeno stabilno finančno poslovanje podjetja. Veliko je bilo še zadev za nazaj, ki jih ni bilo mogoče drugače sanirati kot na ta način. Zdaj je Info TV čist, zagotovljeno je normalno delovanje in lahko se posvetimo tekočim zadevam in prihodnjim načrtom,'' pravi Vodušek, ki po prisilni poravnavi pričakuje okrepitev prihodkov iz oglaševanja, s čimer bodo pokrivali tekoče obveznosti.  

Plač ni po več mesecev
''Trudimo se, da kar se tiče plač, ne bi zamujali oziroma da normalno plačujemo stroške dela in avtorske honorarje,'' na vprašanje o informacijah, da plače delavcev na Info TV zamujajo po več mesecev, odgovarja Vodušek. ''Za nazaj prihajajo še nekatere obveznosti, nekatere pretekle terjatve so prekinjale normalno tekoče poslovanje.''  V prihodnje pričakuje, da bodo vsi plačilo dobivali pravočasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.