Slovenija
11572 ogledov

To je elektronska pošta, ki je razbesnela ministra Bandellija

Marko Bandelli
1/3
Saša Despot predstavitev kandidata za ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo Marka Bandellija pred odboroma DZ za gospodarstvo in za zadeve EU
Minister Bandelli je v elektronski pošti kandidatu za župana Komna Eriku Modicu grozil, da ne bo imel njegove podpore in podpore ministrstva za infrastrukturo, ki ga vodi Bandellijeva strankarska kolegica Alenka Bratušek.

Bandelli se je opravičil, stranka ga je vzela v bran, v koaliciji so bili pri kritiki precej zadržani, SDS pa pričakuje, da ga bosta Bratuškova ali predsednik vlade Marjan Šarec pozvala k odstopu, sicer bodo razmislili o nadaljnjih korakih. Svojo neprimerno komunikacijo bo moral jutri pojasniti premierju Marjanu Šarcu, v prihodnjih dneh, ko se vrne z bolniškje, pa tudi Bratuškovi. 

A kaj je tako razjezilo Bandellija. V uredništvo smo pridobili elektronsko pošto Erika Modica, na katero je s spornim sporočilom odgovoril Bandelli. Elektronska pošta je bila naslovljena na ljubljanskega podžupana Janeza Koželja, v kopiji pa je bil med dvajsetimi naslovniki tudi Bandelli, ki je svoj sporni odgovor poslal vsem naslovnikom.

Modic v sicer zelo vljudnem dopisu Koželja prosi, naj s svojim vplivom lastnike Fabianijeve domačije prepriča, naj legalizirajo nedovoljeno gradnjo. Čudi se tudi, kako je lahko bila razstava v objektu, ki je črna gradnja, v sporočilu pa tudi opozori na dobre odnose Koželja z lastniki domačije in da je ljubljanski vodovod s 40 tisoč evri nakazanega denarja v zadnjih štirih letih eksluzivni pokrovitelj Zavoda Fabiani.

 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Pošto odposlal še pred pol osmo zjutraj

V petek, 21. septembra, je bila na nekdanji Fabianijevi domačiji v soorganizaciji Mestne občine Ljubljana otvoritev razstave Maks Fabiani, arhitekt monarhije, ki je pred tem gostovala na Dunaju in v Ljubljani, v nedeljo popoldan je elektronsko pošto odposlal Modic, naslednji dan zjutraj že pred pol osmo pa je sporno elektronsko sporočilo, ki bi ga lahko odneslo s položaja, odposlal Bandelli.

Dopis Erika Modica Koželju in drugim je še ena bitka v dolgoletnem sosedskem sporu med Modicem in družino Malgaj, ki je pred leti kupila in obnovila nekdanje Fabianijevo posestvo, ki je razpadalo, streha na osrednji hiši je puščala.

"Ker je celotno posestvo zaščiteno kot spomenik kulturnega pomena, so hišo v soglasju z zavodom za spomeniško varstvo na novo prekrili, in ob tem sanirali tudi del stavbe, vendar za to še vedno niso imeli gradbenega dovoljenja. To tudi po treh letih še ni bilo izdano," je lani v Delu opozorila Blanka Malgaj. Gradbeni inšpektorji so napisali odločbo, da je treba objekt porušiti in vrniti v prvotno stanje.

To sicer ni edini primer Bandellijeve neprimerne komunikacije. Oktobra je na Facebooku v deopisovanju s še enim komenskim županskim kandidatom Sergiom Stancichem poudaril, da podpira drugega kandidata Deana Zalesjaka, ki "bo seveda dobil maksimalno politično podporo, znanje in ministrske informacije".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • maresem 18:50 11.november 2018.

    Največji kreten od vseh ministrov... še večji od Erjavca.

  • kladu 18:07 11.november 2018.

    NE POZNAM TEGA POSLANCA BANDELLIJA,AMPAK SE MI ZDI KRIVIČNO DA ZARADI ENEGA OSTREGA PISMA TOLIKO ŠTALE.POL NAJ BO ZA VSE POSLANCE KASKADERSKI ODNOS.ENA NAPAKA PA BRCA V RIT.NO PA LE NI TAKO ZA VSE ENAKO.KOLIKO NEPRIMERNIH ŽALJIVK PADA NA POSLANCE,KI ...prikaži več SE ZMERJAJO KOT C KAKI GOSTILNI,PA VEJO DA SE JIH SNEMA.FUČKA SE JIM DA JIH GLEDAMO...PA SE JIM NIČ NE ZGODI.ZATO ZA VSE ENAKO ALI PA NIČ.DELATE KOT NAŠA SODIŠČA ....BARABCE NA DOB VELIKE BARABE PA SE OPROSTI ALI ZBRIŠEJO DOKAZI.....JEBEŠ TAKO POLITI