Slovenija
15534 ogledov

To je glede ukrepov, povezanih s covidom-19, na zadnji seji sklenila vlada

Švica koronavirus covid-19 Epa
Tudi na četrtkovi seji vlade brez ukrepov, povezanih s covidom-19, ni šlo.

Na četrtkovi seji vlade so odločili le o dodatni izjemi ob prehodu meje in podaljšanju odloka o omejitvi gibanja. 

Vlada je izdala odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo, ki bo veljal do 12. septembra. Poleg dosedanjih šestih izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in izpolnjevanja pogoja PCT (mednarodni prevoz, tranzit, otroci do 15. leta, dvolastniki in delovni migranti, prevoz otroka do 15. leta zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje) je dodana nova izjema za osebo, ki ima dokazilo o načrtovanem nujnem zdravstvenem pregledu ali posegu v Republiki Sloveniji, drugi državi članici Evropske unije ali schengenskega območja ter se vrača čez mejo neposredno po končanem zdravstvenem pregledu ali posegu oziroma takoj, ko ji zdravstveno stanje to dopušča.

Poleg tega je vlada izdala odlok o zbiranju ljudi, ki ravno tako velja do 12. septembra. Vsebinskih sprememb glede omejitev zbiranja ljudi sicer ni, gre le za podaljšanje veljavnosti odloka, ki je že v veljavi. 

Na seji so sprejeli tudi predlog novele Zakona o igrah na srečo, Predlog zakona o spremembi novele Zakona o cestninjenju ter določili Izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja o drugačni ureditvi dodatka za nevarnost v času razglašene epidemije.

Covid-19 Slovenija To kažejo novi podatki o okužbah

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:03 03.september 2021.

    Nič ni sklenila. Dokler niso pravno podprti odloki objavljeni v uradnem listu ne velja nič. Zdaj je že H(u)OJS(kač) začel ubogati mamo , ki mu pravi da ni dovolj na Twitter odloke zapisati🙉🙈🙊

  • eminenca 21:01 02.september 2021.

    bla, bla, bla ... kaj več nisem razumel

  • krucefiks 18:21 02.september 2021.

    in če kršite odlok , plačate kazen in obvezno podpišete da ne boste se pritožili in ,da boste zagotovo plačali