Slovenija
99 ogledov

''To je gotovo eden pravih receptov za dolgoživost''

Nacionalni teden prostovoljstva Slovenska filantropija
Začenja se nacionalni teden prostovoljstva, ki bo letos potekal na temo vloge prostovoljstva v dolgoživi družbi.

Slovenska filantropija med 17. in 23. majem 2021 že tradicionalno organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

''Ob Nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je letos namenjen vlogi prostovoljstva v dolgoživi družbi, izpostavljamo izjemne posameznike in skupine, ki nesebično in srčno podarjajo svoj čas, znanje ter energijo za drugega in za skupnost. To je gotovo eden pravih receptov za dolgoživost. Dobri občutki koristnosti, aktivnosti, vpetosti v družbo in vera v pozitivne spremembe imajo dober vpliv na zdravje, tudi v letih, ko nam to ne služi več tako, kot bi si želeli,'' je izpostavila Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.

V sklopu dogodkov bodo na Veseli dan prostovoljstva, v četrtek, po 47 slovenskih krajih prostovoljci in prostovoljke med drugim delili časopis Skozinskoz filantrop. Ta izpostavlja ljudi, ki so svojo vlogo našli tudi v prostovoljstvu, in predstavlja različna področja prostovoljstva in prostovoljskih organizacij. ''Če potrebujete kaj pozitivnega, se prihodnji četrtek sprehodite do kraja deljenja in si priskrbite svoj izvod.'' so še sporočili iz Slovenske filantropije.

V torek, ko bo slovesni dan prostovoljstva, bodo razglasili prejemnike nazivov, med drugim naj mentorju in mentorici prostovoljcev, za najboljšo prostovoljsko zgodbo in nazive Junaki našega časa.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.