Slovenija
17 ogledov

“To je načrtno siromašenje”

Primorje Ivo Pregelj
Primorje. Rubežniki odpeljali tudi audi uprave.

Ajdovščina. “Rubeži premoženja potekajo v zadnjih dveh tednih še intenzivneje. Koliko so odpeljali, ne vemo,” pravi Damjan Volf, vodja koordinacije sindikatov Primorja. Enako vprašanje smo zastavili tudi v podjetju, a odgovora, koliko premoženja je bilo zarubljenega doslej, nismo dobili; zatrdili so nam le, da navedbe o rubežih brez sodne odločbe ne držijo.

Dogovorjeni vnaprej?

“V podjetju se dogaja popolni razpad sistema. Pojavljajo se celo indici, da gre za načrtno siromašenje stečajne mase, saj se vodstvo družbe na sodne odločbe sploh ne pritoži. Rubežniki pa prihajajo celo skupaj, v istih avtomobilih, kot zainteresirani kupci za delovne stroje in vozila, ki jih potem na dražbah dobijo za smešno ceno,” dodaja Volf in potrjuje ugibanja, da naj bi bili nekateri izvršitelji vnaprej dogovorjeni z določenimi interesenti za opremo Primorja. So podali kakšno prijavo? “V stiku smo z nekaterimi pristojnimi organi, dogajanja pa ne moremo preprečiti,” poudarja sindikalist.

Včeraj so delavci Primorja z zaporo nekaterim upnikom preprečili odvoz strojev in vozil. Razmere so umirili šele predstavniki koordinacije sindikatov, ki so zahtevali dokumente. Pozneje je prišel še sodni izvršitelj, ki je tistim rubežnikom, ki so imeli vso potrebno dokumentacijo, dovolil odvoz zarubljenih strojev. Včeraj so rubili med drugim zaradi neplačanih obveznosti do Hypo Leasinga in ljubljanskega inženirskega podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.