Slovenija
76 ogledov

"To je norčevanje iz brezposlenih"

Zavod za zaposlovanje PrtScr Zavod za zaposlovanje
Bralka nas je opozorila, da je na spletni strani Zavoda za zaposlovanje naletela na sporen oglas. Zavod: Lahko gre le za napako.

"Zakaj potrebuje administratorka, pri kateri je pod opisom del navedeno pisarniška opravila in priprava dokumentacije, opravljeno licenco za učitelja plavanja, za povrh pa še licenco za učitelja alpskega smučanja. Delo pa naj bi se opravljalo v mizarskem servisu," se sprašuje naša bralka in dodaja, da je "to je pa že res nesmisel in norčevanje iz brezposelnih, ki jih je iz dneva v dan več."

„Rabim administratorja, ki bo poučeval smučanje in plavanje“

Oglas za prosto delovno mesto administratorja je bil objavljen na spletni strani Zavoda za zaposlovanje. Objavil ga je mizarski servis. Zakaj sta za delo v pisarni potrebni tudi licenci za učitelja plavanja in alpskega smučanja smo vprašali delodajalca, ki je razpis objavil.

Dejal nam je, da je samostojni podjetnik, ter da ima poleg mizarskih storitev registrirane tudi športne dejavnosti. In prav zato potrebuje osebo, ki bi delala v pisarni in poučevala plavanje ali smučanje. Na vprašanje zakaj potem poučevanje smučanja ni med opisom del, ki jih bo moral opravljati administrator pa nam je odgovoril, da gre za dejavnosti, ki jih bo moral zaposleni opravljati poleg pisarniških del.

In ko smo ga še enkrat vprašali, zakaj mora administrator imeti licenci za učitelja plavanja in smučanja je odgovoril: "Tega razpisa nisem dal ven jaz, ampak moja računovodkinja oziroma oseba, ki je zapisana kot kontaktna oseba na strani. Najbolje je, da pokličete njo in jo vprašate, kako in kaj." To smo tudi storili,  a se nam na kontaktno številko ni oglasil nihče.

„Lahko, da se je zmotil“

Na Zavodu za zaposlovanje so nam potrdili, da ima samostojni podjetnik registriranih več dejavnosti, med drugim tudi športne. Zakaj takšne zahteve so želeli preveriti tudi sami, vendar ga, tako kot mi, niso mogli priklicati. Kasneje pa so ugotovili, da je delodajalec na omenjenem delovnem mestu že zaposlil novega sodelavca.

Poleg tega so nam sporočili še, da je prosto delovno mesto delodajalec prijavil po spletu, s pomočjo eStoritev in želel, da mu zagotovijo javno objavo prostega delovnega mesta na oglasni deski, v prostorih Zavoda in na spletni strani. In ker je delodajalec razpis pri njih objavil prvič, dopuščajo tudi možnost, da je prišlo do napake pri vnosu podatkov.

Na Zavodu za zaposlovanje so poudarili še, da sta licenci za učitelja plavanja oziroma alpskega smučanja navedeni v rubriki Drugi pogoji, podatki v tej rubriki pa se ne klasificirajo, saj za odprto rubriko, v kateri lahko delodajalci v skladu s potrebami navedejo druge, dodatne pogoje za zasedbo delovnega mesta.

Imate tudi vi kakšno zgodbo, ki vas je razburila? Pošljite nam jo prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 8
  • Pepe007 17:21 07.april 2013.

    Neumen komentar bralke. ZRSZ ne zaposluje. Je samo oglasni prostor. Zaposlovalec ima pač svoje želje, kako bo človeka maksimalno izkoristil. Po mojem je ljudi, ki so dokončali samo gimnazijo in imajo še športne licence kar nekaj. Fino, da bodo ...prikaži več lahko svoje kvalifikacije izkoristili. Upam samo, da bodo pošteno plačani.

  • Bizgec 17:04 06.april 2013.

    Kot mi je znano, za privatni sektor razpis za delovno mesto ni potreben.

  • Kika 16:06 06.april 2013.

    A dajte no, pač napaka, se zgodi, ko da je gospa "poročevalka" popolna in še nikoli ni ničesar naredila narobe...