Slovenija
3569 ogledov

To je novi direktor ljubljanskega UKC

UKC Anže Petkovšek
Andraža Kopača bo na čelu UKC Ljubljana zamenjal Aleš Šabeder.

Po odločitvi sveta UKC, kateremu mora dati soglasje še vlada, se Kopača razreši s funkcije s 1. januarjem prihodnje leto. Kot je dejal Golobič po seji sveta, jih je Kopač seznanil z svojim odgovorom na predlagano razrešitev, a jih ni prepričal.

Kaj konkretno so očitali Kopaču, Golobič tudi danes ni želel pojasniti, saj da bodo razloge navedli v sklepu o razrešitvi. Je pa dejal, da so razlogi "generalno znani že od prej".

Glede Pfeiferjeve pa je svet UKC sklenil, da jo zaradi prenehanja delovnega razmerja razreši 3. januarja 2018. Takrat namreč Pfeiferjeva izpolni pogoje za upokojitev. Po besedah Golobiča danes niso razpravljali o razlogih, zakaj so predlagali krivdno razrešitev Pfeiferjeve, saj bi bilo to neproduktivno in želijo prispevati k umiritvi razmer v UKC.

Aleš Šabeder | Avtor: Youtube Youtube
Glede Šabedra je dejal, da je bil izvršni direktor maloprodaje v dveh večjih podjetjih pri nas, ima izkušnje z vodenjem sistemov in izkušnje s pogajanji s sindikati. Na vprašanje, ali se je Šabeder pripravljen potegovati tudi za poln mandat na tem mestu, je Golobič odgovoril, da bi bilo treba vprašati njega. A verjame, da se bo prijavil na razpis.

Kopač: Razrešitev je bila nezakonita

Andraž Kopač trdi, da je bila njegova razrešitev z mesta generalnega direktorja UKC Ljubljana nezakonita. Pred tem je svetu predlagal, da se sam umakne s položaja, ko bi bil imenovan nov generalni direktor. "Nobenega razloga ni za izredne razmere," je dejal. Na vprašanje, ali bo pravico iskal po pravni poti, je dejal, da ima za to vse možnosti.

"Ponovno poudarjam, da razlogov za razrešitev ni in je to nezakonito," je dejal medijem po razrešitvi. Dodal je, da je svetu UKC predlagal, da sam ponudi odstop, glede na to, da "vidim, da ni neke pozitivne komunikacije". To bi storil takrat, ko bi nastopil funkcijo nov generalni direktor. "Ker ni nobenega razloga za neke izredne razmere ali izredno stanje, ker zadeve funkcionirajo, delamo dobro," je poudaril. Kot je dodal, je tudi v torek strokovni svet UKC še enkrat potrdil, da je stanje na področju otroške kardiologije v redu.

primopredaja UKC | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tudi Pfeiferjeva ostaja prepričana, da ni razlogov ne za njeno ne za Kopačevo razrešitev. Kot je dejala v izjavi medijem, svet danes niti ni obravnaval očitkov, zaradi katerih je začel postopek njene razrešitve. "O tem, kar je bilo našteto v utemeljitvah, ki so bile za lase privlečene, se ni niti razpravljalo. Ni utemeljenih razlogov, da bi me lahko po krivdni poti razreševali. Mislim, da so to dojeli, pa tudi povezali, da moram po 'naravni poti' iti v pokoj," je dejala.

Tudi sicer bi jo po njenem mnenju svet UKC težko razrešil iz krivdnih razlogov, ker da niti niso imeli razlogov za to. "Na 12 straneh sem pojasnila in dala razloge na vse njihove kvazi pripombe in mislim, da so si premislili, in niso nadaljevali s postopkom, ki so ga začeli," je še dejala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 09:56 14.december 2017.

    Gospod Šebeder ima vse predispozicije saj je bil direktor Semenarne ! No comment .

  • Ledena 19:47 13.december 2017.

    Torej nic novega.Isti m.o.,samo drugi ksiht.Ne vidim poante.Se dalje se bo kradlo,zdravniki in kirurgi bodo iz nas se dalje delali invalide in se norcevali iz bolnikov. Ammmmm... torej...kaj ste zeleli NOVEGA povedati s tem zmazkom? Aja,Milojka se diha,bitch ena?Za njo ...prikaži večo pa samo svinec.Edina ucinkovita in trajna resitev.