Slovenija
1725 ogledov

To je novo ime na političnem parketu

Igor Zorčič Državni zbor/Sušnik Matija
Igor Zorčič je razkril ime stranke, ki jo ustanavlja. Trenutno težko oceni, kdaj bo stranka ustanovljena, a je "precej optimističen".

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je sporočil, da bo novi stranki ime LIDE (Liberalni demokrati). Stranka bo po njegovih besedah liberalna, v njenem ospredju pa bodo svobodna gospodarska pobuda in človekove pravice. Težko oceni, kdaj bo ustanovljena. Zdaj na upravnih enotah poteka zbiranje 200 podpisov, kolikor jih potrebujejo za njeno ustanovitev, je danes povedal novinarjem.

Zbiranje podpisov je po njegovih besedah sicer zaradi epidemije covida-19 oteženo, ker številne upravne enote naročajo stranke vnaprej. Vendar je "precej optimističen", je dejal v današnji izjavi novinarjem v DZ.

Ime stranke je po njegovi oceni primerno, da jo bodo volivci s takim profilom takoj prepoznali in bodo vedeli, kdo zagovarja njihove interese.

Kdo jo bo vodil, bo po njegovih besedah odločal kongres, saj sam ni edini ustanovitelj. O sodelovanju z drugimi strankami pa še ne želi govoriti. "Počakajmo, da se stranka najprej ustanovi," je predlagal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.