Slovenija
12131 ogledov

To je po polomu povedal Golob

Štab Milana Brgleza Anže Petkovšek
Kandidat Gibanja Svoboda in SD Milan Brglez se ni uvrstil v drugi krog. Predsednik vlade Robert Golob je izid že komentiral.

Predsednik vlade Robert Golob je po tem, ko je bilo preštetih več kot 90 odstotkov glasov in je bilo jasno, da se bosta v drugem krogu pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar, čestital obema uvrščenima v drugi krog. Golob je dejal, da je rezultat zanj popolnoma legitimen. 

"Mi bomo podprli Natašo Pirc Musar," je bil jasen Golob. Odločili so se, da bodo podprli kandidatko, ki podpira enake vrednote, kot jih tudi sami. "Ni važno, koga smo ponudili sami. Vemo, kaj je naša dolžnost v drugem krogu." 

Prepričan je v zmago Nataše Pirc Musar v drugem krogu in da bodo z njo uspeli dobro sodelovati. Na vprašanje o stricih iz ozadja, ki se je pojavilo med kampanjo v povezavi s kandidatko, je Golob dejal, da "pri meni ni stricev in tet iz ozadja", prav tako pa ne verjame, da bo Pirc Musarjeva "vodena predsednica", ampak da bo delovala za dobro vseh Slovencev. 

Golob je večkrat poudaril, da je povezovanje ključnega pomena. Boljša povezanost znotraj koalicije bo pomenila tudi bolj trdno in enotno delovanje vlade. "Hvaležen sem, da smo našli skupni jezik," je sodelovanje med SD in Gibanjem Svoboda ocenil Golob.  

Kako bo s podporo drugih strank?

Vladimir Prebilič je v eni prvih izjav napovedal, da ne bo podprl nobenega kandidata v drugem krogu. V Levici se o podpori še niso izrekli, je pa Miha Kordiš dejal, da "Anže Logar ne bo dobil našega glasu"

Matej Tonin je dejal, da bo v drugem krogu njegov glas šel Anžetu Logarju. Janez Cigler Kralj pa ni želel povedati, za koga bo glasoval v drugem krogu. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 28
  • w0bl3r 09:54 24.oktober 2022.

    najprej holob proti pirčevi sedaj pa dajmo podphret samo da nebo kdo povezan z sds...

  • radovednica 08:09 24.oktober 2022.

    Nehajte se vsi sprenevedat, da so to demokratične volitve. Kaj pojem demokracija sploh je?A kdo ve odgovor? NE, ker ga ni. Povsod in le strankarstvo in ne po volji vsakogar, brez "predhodnega pranja možganov" z ene ali druge strani, z ...prikaži več ene ali druge stranke. Z ustavo prepovedat vse in vsakršno stranko. Gnusi se mi ta ureditev in takšna držav(ic)a, ki to sploh ni ampak manjša gomila bednikov.

  • Avatar lopov
    lopov 06:17 24.oktober 2022.

    Golob in levi golobinjak... sama pokvarjena gamad.. ki govori eno dela drugo