Slovenija
48 ogledov

To je po tragični nesreči povedal župan

Stajerska 23.03.11, celje, resevalna vozila, resilec, resilci, foto: gregor kati Gregor Katič/Žurnal24
Po tragični nesreči se je oglasil kamniški župan.

Po tragični nesreči, v kateri je v Kamniku v soboto okrog dveh ponoči umrl 20-letni fant, se je z objavo na Facebooku oglasil tudi kamniški župan Marjan Šarec

"Vsakič, ko se vsedemo v avto potencialna žrtev ali storilec, napako pa lahko stori vsak izmed nas. Poklicni šoferji vedo povedati, da so "z eno nogo v zaporu, z drugo v grobu". Delček sekunde in smo tam. Mladostna nepremišljenost je v tem primeru naredila svoje. Obsojanje je zadnja stvar na svetu, ki je ta trenutek na mestu," je na srce položil vsem spletnim komentatorjem. 

"Človek ni Bog, človek je bitje s tisoč in tisoč napakami, a ravno napake so tiste, kjer se lahko pokaže naša empatija do sočloveka, ali pa mrhovinarstvo. Odločitev je naša. Bodimo veseli za tiste, ki so nesrečo preživeli!  ...  Vsem prizadetim s smrtjo pa iskreno sožalje ob nepredstavljivi izgubi, ki jo lahko razume samo tisti, ki je kdaj to izkusil sam. Mnogi imamo otroke, naj nas preživijo!," je še zapisal. 

Spodaj objavljamo njegov zapis v celoti.  

 

Dve noči nazaj se je v Kamniku zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je ugasnilo mlado življenje. Že od včeraj...

Objavil/a Marjan Šarec dne 21. februar 2016
Komentarjev 5
  • krtmen1 10:33 22.februar 2016.

    20-letnik, neprivezan, v rdečo? In ne, to se pač ne more zgoditi vsakemu. In dragi smešni župan - včasih je bolje biti tiho.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:11 21.februar 2016.

    "Z možgani na off in čivavo na plaži..." To se prevečkrat zgodi ko si v domačem kraju in preklopiš na avtomatiko v glavi ki pa ni nezmotljiva. Jz zagovarjam tezo da nikol ne smeš avtomatiko vklopit..vedno je vsak trenutek, vsaka ...prikaži več situacija edinstvena na cesti. Je pa res da noben človek ni nezmotljiv.

  • Lavdan 20:24 21.februar 2016.

    Izgovor da se to lahko zgodi vsakomur in vsak stori napako je že preveč obrabljen. Mrtvega fanta se žal ne da obuditi, lahko pa je vsaj opomin drugim da se ne dokazujejo v avtu na cesti, ampak drugje v drugih ...prikaži več panogah sproščajo viške energije..