Slovenija
26 ogledov

"To je poraz za Slovenijo"

slovenija 11.05.13, Janez Jansa, 10 kongres SDS, SDS, kongres, Celje, foto: Anze
1/7
Anže Petkovšek
Janševa SDS pristala na drugem mestu. Černač napovedal, da ne nameravajo prevzeti nikakršnih položajev.

Glede na rezultate vzporednih volitev je Slovenska demokratska stranka (SDS) v boju za poslanska mesta in vstop v državni zbor na letošnjih predčasnih parlamentarnih volitvah pristala na drugem mestu.

"To je poraz za Slovenijo, njeno prihodnost in pravičnost," pravi Zvonko Černač podpredsednik SDS, ki že napoveduje, da ne bodo prevzeli nobenih položajev v državnem zboru, denimo dela v parlamentarnih odborih. 19 poslanskih mest, ki so jih prejeli na volitvah, pa kljub temu ne bodo vračali. "O sodelovanju na sejah pa se bomo odločali selektivno," pravi.

Pridite na ulice! 

"Vlada, ki bo sestavljena na podlagi teh rezultatov, ne bo legitimna, to bo le slovenski Lukašenko," dodaja Černač, ki se je najprej v imenu Janeza Janše zahvalil za podporo volivcev: "Glasovali so za dobro ekipo in dober program. Volitve pa niso bile niti poštene, niti svobodne."

Černač zato poziva ljudi naj se "na miren način poslužijo državljanske nepokorščine." Od vodstva vrhovnega in ustavnega sodišča pa pričakuje, da bodo čim prej "razpisali svobodne in demokratične volitve."

Janševi strankarski kolegi, ki so se na sedežu stranke začeli zbirati že pozno popoldne, so se po Černačevi izjavi umaknili pred javnostjo. Nobenih odzivov, komentarjev ne nameravajo več posredovati. Prav tako se ne bodo odpravili v ljubljanski Cankarjev dom, kjer je osrednje medijsko središče.

 

 

Komentarjev 14
  • Žurnalček 09:25 30.julij 2014.

    Kretenoidni idiot !

  • Fertel 15:57 14.julij 2014.

    V SDS se bodo odpovedali tudi poslanskim plačam....

  • mrki 08:44 14.julij 2014.

    a tiskarno cekinov ste že kupili?