Slovenija
39 ogledov

"To je pravi filing"

Pri projektu je sodelovalo kar 2.200 dijakov. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Festival 3-Kons. Ustvarjalna kulturna produkcija dijakov in mentorjev.

“Festival 3-Kons je energija, je filing in je ustvarjanje vseh nas dijakov in mentorjev treh šol, združenih v ta projekt. To smo Gimnazija Celje - Center, Poslovno-komercialna šola Celje in Srednja šola (SŠ) za gostinstvo in turizem Celje, ki imamo sedež na Kosovelovi ulici,” je povedala Maša, dijakinja ene od omenjenih šol, na katerih je bilo včeraj zelo bučno. “Pa še vreme nam je naklonjeno,” so bili veseli dijaki, ki so se namesto v učilnicah zbrali na prostem.

Prireditev je sestavljenka različnih dejavnosti, ki združujejo dijakinje in dijake ter njihove mentorje. “Letos je v projekt vključenih kar 250 dijakov, 65 mentorjev, dejavnosti pa se odvijajo na 35 prizoriščih,” je povedala koordinatorka festivala Helena Muha in dodala, da je bila letošnja rdeča nit mednarodno leto biotske raznovrstnosti. “Na 27 tematskih delavnicah so sodelovali tudi zunanji sodelavci, Celjski mladinski center, SŠ za hortikulturo in vizualne umetnosti, Šolski center Celje ter SŠ za strojništvo, mehatroniko in medije,” je dejala Muhova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.