Slovenija
40232 ogledov

To je razlog, da se je Violeta Tomić sprla z Levico in izstopila iz stranke

Violeta Tomič, Miha Kordiš in Franc Trček na prvi seji 8. Državni zbor Republike Slovenije
1/2
Anže Petkovšek
Violeta Tomič, eden bolj prepoznavnih obrazov v Levici, je izstopila iz stranke.

"Violeta Tomić nas je danes obvestila, da izstopa iz stranke Levica. Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Violete letos ne bo kandidiral v okraju Ljubljana-Center in jo povabil na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila. Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj. Potem ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno. Prav tako smo se dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica," v stranki pojasnjujejo dogajanje okoli njenega izstopa. 

Tomićeva je sicer precej pozornosti vzbudila, ko si je med prebolevanjem covida-19 pomagala z zdravilom Ivermektin. Gre za zdravilo, ki je primarno namenjeno zdravljenju parazitov, a je sprva kazalo obetavne rezultate tudi v boju zoper covidne bolezni. Po številnih obsežnih raziskavah se je večji del znanstvene stroke strinjal, da lahko zdravilo naredi več škode kot koristi, zato uporabo za zdravljenje covida-19 odsvetujejo in svarijo pred številnimi neželenimi učinki. 

Violeta Tomić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 27
  • Friderik1950 09:48 07.februar 2022.

    Na kratko. Ima igralsko in jezikovno dovršene razprave( bres butastega Ljubljanskega slenga) . Vsebina je drugo. Sicer pa je bila dobra igralka že prej. Lahko bi bila za kako majn radikalno stranko zelo uporabna. Tako vsaj mislim.

  • munja 10:18 20.januar 2022.

    Očitno jo je ivermektin dobro pozdravil, ha, ha.

  • kapibara 09:36 20.januar 2022.

    Le na kateri državni sesek se bode sedaj prisesala ?