Slovenija
92430 ogledov

To je razlog, da se razmere pri nas ne izboljšujejo

Mateja Logar
1/2
STA/Daniel Novakovič
Mateja Logar z infekcijske klinike je v sinočnjih Odmevih pojasnila, zakaj širjenja covida-19 v Sloveniji ne moremo omejiti.

„Gre za več dejavnikov. Z ostrimi ukrepi smo začeli, ko je bilo virusa v populaciji veliko, zato traja dlje časa, da se učinki začnejo poznati. Dejstvo je tudi, da je virus prisoten v vseh aspektih našega življenja, širi se znotraj družin, prek različnih druženj, nato pa se širi v službeno okolje. V službi se ljudje dobro obnašamo, ko gre za delo, slabo pa, ko gre za socialne stike ob kavicah, malicah. Takrat pozabimo na maske in fizično distanco,“ je pojasnila Logarjeva.

Mateja Logar | Avtor: STA/Daniel Novakovič STA/Daniel Novakovič
Bi bilo smiselno za kratek čas zapreti industrijo? Spomladi je denimo v službo hodilo 30 odstotkov ljudi, zdaj jih hodi 70 odstotkov. „V tem trenutku je smiselno, da tisti, ki lahko, delajo od doma. Kar se tiče industrije vem, da so uvedli zelo stroge ukrepe, ki se jih tudi držijo. Zaostrovanje je potrebno kvečjemu na socialnih stikih in morda v garderobah. Na delovnih mestih je dobro poskrbljeno za varnost,“ je odgovorila Logarjeva.

Pojasnila je še, da je na intenzivnih oddelkih ljubljanskega UKC položaj malenkost boljši, kot je bil prejšnji teden, da v tem trenutku še lahko sprejmemo nove bolnike: „Zdaj je večji pritisk na navadne bolnišnične postelje. Ampak kot smo že večkrat poudarili, niso problem postelje, pač pa kader, ki bo za bolnike na teh posteljah poskrbel.“

Nad testiranjem celotne populacije ni bila najbolj navdušena. „Če testiramo enkratno, dobimo podatke na določen dan. To pa ne pomeni, da se okužba ne bo razvila čez dan ali dva. Nekaj ljudi bi seveda tako umaknili iz populacije, ne bi pa mogli čisto vseh, ki bi lahko predstavljali vir okužbe,“ je še povedala in dodala, da so izjemno pomembni predvsem vsi ukrepi: fizična distanca, nošnja mask, razkuževanje.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 18
  • delolan 18:45 28.november 2020.

    www︎.︎KogaLine︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • cencnorlia 11:45 28.november 2020.

    www︎.︎KogaLine︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • pyagradik 16:50 27.november 2020.

    www︎.︎Wisham︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks