Slovenija
4512 ogledov

To je razlog, da vas je FB zablokiral, ko ste delili objavo Vida Valiča

1/3
Facebook je zablokiral uporabnike, ki so delili objavo Vida Valiča.

"Nekateri so delili objavo Vida Valiča, ki govori o tem, da je referendum pomemben. Vsi so dobili block za 24 ur, da ne morejo nič deliti. Karkoli o vodi ne morejo objaviti," je ena od objav na Twitterju, ki opisuje izkušnje, ki so jih imeli uporabniki Facebooka po tem, ko so delili video Vida Valiča, v katerem se zavzema proti spremembi Zakona o vodah, ki jih napoveduje vlada.

Drugi komentator je na Twitterju zapisal: "A Facebook pa blokira vse, ki so delili material proti zakonu o vodah. Represija much?"

 

 | Avtor:

 | Avtor:

Ali Facebook res blokira uporabnika po delitvi objave Vida Valiča, je preiskusila tudi naša novinarka in zgodilo se ji je prav to. Facebook ji je zablokiral račun. "Trenutno nimaš dovoljenja za uporabo funkcije deljenja povezav. To bo trajalo do danes ob 20.11," je bilo sporočilo, ki ga je dobila od socialnega omrežja. "Če meniš, da ta vsebina ne krši naših standardov skupnosti, nam to sporoči."

 | Avtor:

Facebook je po ameriških volitvah leta 2016 spremenil standarde skupnosti, tudi glede objavljanja politično obarvanih vsebin na njihovem omrežju ter pozivanja volivcev in volivk, kako naj glasujejo na volitvah in referendumih.

Za prikazovanje oglasov, povezanih z družbenimi vprašanji, volitvami ali političnimi vprašanji Facebook zahteva posebno odobritev, kot je opisano na tej povezavi.

Facebook vas sicer lahko zablokira, če v kratkem čau objavite preveč objav, če so bile objave v skupni rabi označene kot nezaželene ali če ste objavili nekaj, kar ni v skladu s standardi Facebooka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 12:23 04.julij 2021.

    bravo Vid, res krasno peikazano. saj eni so prodal banke, drugi fabrke, tile zdej pa bodo, zemljo , vodo, zrak, svobodo. in še en poziv, iz poreča le pridite volit, sami iz Krka pa vam ni treba, kar tam v ...prikaži večv bazenu naprej čofotaj-te.

  • rd2dmk2 12:15 04.julij 2021.

    še mi blokirajmo facebook. pa da vidimo kdo koga bolj rabi ?

  • Avatar drecos
    drecos 11:46 04.julij 2021.

    fb je navaden drek od gnoja