Slovenija
5000 ogledov

To je Slovenka leta 2023

Ana Petrič slovenkaleta.si
Bralci revije Jana so za Slovenko leta 2023 izbrali direktorico Centra starejših Notranje Gorice Ano Petrič.

"Že devetnajsto leto s svojimi dejanji spreminja področje socialnega varstva. Bori se za pravice starejših, za višje normative in boljše pogoje dela zaposlenih v domovih," so o zmagovalki zapisali organizatorji izbora.

Petrič izvaja številne aktivnosti in projekte, s katerimi pomaga starejšim. S projektom Mala pozornost za veliko veselje je v pisanju voščil že osmo leto zapored povezala in vključila vse generacije. Z akcijo Podarim nasmeh zbirajo oblačila - podarijo jih stanovalcem, Kraljem ulice, otrokom s posebnimi potrebami. Poskusno so uspešno izpeljali projekt Počitnice v zameno za prostovoljno delo, so o Slovenki leta med drugim še zapisali v reviji Jana.

"Dokler nisi star in ne rabiš pomoči, se ne zavedaš problematike starejših, ko pa se nekaj zgodi, smo lahko v veliki stiski, ker ne moremo dobiti pomoči čez noč. Ne samo, da nam manjka kadrov, oči si zatiskamo pred boleznimi in umiranjem, zato problematika starejših res postaja družbeni problem. Lovimo zadnji vlak, da nekaj spremenimo," je poudarila Petrič.

Slovenko leta so razglasili danes v Cankarjevem domu, prireditve pa se je udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Kot so zapisali organizatorji, je bilo letošnje glasovanje izjemno, saj so prejeli rekordno število glasov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Jernej65 10:24 25.februar 2024.

    Slovenka leta. Nič nimam proti gospe, vendar so mi takšni izbori najbolj bedasta, deskriminatorna, medijsko forsirana farsa za ostale slovenke.

  • Nevica 05:40 25.februar 2024.

    Prosim lepo ne pačite slovenščine, če ne prilagajate ženskega priimka spolu, morate poleg napisati ali ime ali funkcijo, sicer človek res ne ve katerega spola je ta Petrič. Sicer naši strokovni veleumi že nekaj časa mučijo slovenščino na tem področju ...prikaži veču in stilsko kritizirajo rešitev, ki je edina nedvoumna in sicer svojinsko obliko: Petričeva, ki ima naše lepe slovanske korenine. S tem se večina normalnih Slovencev ne strinja!

  • Ender3 20:19 24.februar 2024.

    Čestitka ga.Petrič..