Slovenija
52 ogledov

To je sporočilo policistov

stavka policistov Saša Despot
Na terenu jih bo vedno manj, saj jim med stavko določenih nalog ni potrebno opravljati. Na pogajanjh želijo ministrico za notranje zadeve.

Predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije so danes pred poslopjem vlade poudarili, da na naslednji seji vlade pričakujejo podelitev mandata za pogajanje z njimi ministrici za notranje zadeve Vesni Györkös Žnidar. V nasprotnem primeru bodo stavko maksimalno zaostrili, potekala pa ne bo več le proti vladi.

stavka policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

O podrobnih ukrepih Andrej Kocbek iz Policijskega sindikata Slovenije ni želel govoriti, je pa dejal, da ne bodo več stavkali le proti vladi. "Policistov na terenu bo verjetno vedno manj. V stavki nam določenih nalog ni treba opravljati," je povedal Kocbek. Poudaril je še, da bodo aktivnosti policistov na meji kljub vsemu potekale nemoteno.

stavka policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Od Cerarja pričakujejo opravičilo

Po njegovih besedah podporo državljanov imajo, bo pa mogoče kdo od državljanov moral vprašati, s čim se vlada v teh časih igra, saj so zahteve policistov legitimne in zakonite. "Odgovornost do državljanov je prva naloga vlade in očitno tega še niso spoznali," je dejal Kocbek.

stavka policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Robert Zajc iz Sindikata policistov Slovenije je poudaril, da so vse stavkovne aktivnosti trenutno še vedno usmerjene proti vladi, dialog z ministrico in generalnim direktorjem policije Marjanom Fankom poteka normalno, imajo pa tudi jasno podporo obeh. "Predsednik vlade bo moral dati jasno sporočilo, ali sploh resno jemlje policijo," je o podelitvi mandata ministrici še dejal Zajc.

stavka policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Akcija z majicami in letaki

Predstavniki sindikatov so pripravili tudi majice in letake, na katerih državljane simbolično pozivajo, naj odslej namesto telefonske številke policije zavrtijo telefonsko številko vlade.
Policisti so stavko začeli minulo sredo, pogajalski proces pa je zastal, dokler vladna pogajalska skupina na vladi ne pridobi ustreznega mandata.

stavka policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Policijska sindikata zahtevata uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih. Med zahtevami je tudi povečanje plač policistov za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

stavka policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 4
  • francek 18:43 25.november 2015.

    Vprašajte se, če nimate še previsoke plače glede na vaše ne-delo, v Slovenijo in Evropo spuščate migrante in teroriste brez dokumentov in ne da bi jim vzeli prstne odtise opustili ste varovanje meje sedaj pa cvilite in izsiljujete za višje ...prikaži več plače, sicer pa kar ste volili to ste dobili, desne vlade so že zdavnaj zaprle meje islamu.

  • Avatar praufo
    praufo 14:44 25.november 2015.

    Probaj bit policaj en mesec, potem pa piš take komentarje, sam osebno jih ne maram, tile naši policaji imajo zelo slabo vzgojo v smislu odnosa do državljanov, to je moje osebno mnenje, pa še mnenje marsikoga. Ampak kljub temu, tokrat ...prikaži več jim pa dam prav. Plača pod 1000€ za tako nevarno in izpostavljeno delo, je milo rečeno mizerna. Mizerna tako kot so itak plače nižjega razreda, ki sploh niso plače, ampak le preživnina. Naj stavkajo, če imajo možnost. Varnost v državi RS se bo samo še poslabšala.

  • vih 14:25 25.november 2015.

    vlada ne sme poustiti komur ne paše p naj gre sekrte pucat aj jih dve tretjine druzga ni sposobno pa šeto vlada namsto stavke bi jim morala dati delvno obveznost pa še tiste dni ko stavkajo naj krije sindikatpoglejte s ...prikaži več stojanovića pp nm kaj dela pa ni ne ukrenete vlada ne popuščaj tako zaščiteni kot medvedi za svoje delo prekleto plačani pa naj grejo drugam če jim b bolje kar se pa tiče streljanja nanje pa so sami krivi saj mislijo da so bogovi