Slovenija
67261 ogledov

To je znano ime, ki je v palači Schellenburg kupilo kar dve stanovanji

Schellenburg Reitenburg d.o.o.
V javnost so prišla nekatera imena kupcev prestižnih stanovanj v palači Schellenburg.

Pri portalu Necenzurirano so pripravili analizo kupljenih stanovanj v prestižni soseski Schellenburg, ki vključuje tako vilo kot palačo. Dokopali so se do imen lastnikov, ki so si lahko privoščili pregrešno draga stanovanja v središču Ljubljane. Med njimi so številna znana imena iz sveta podjetništva, pa tudi nekateri estradniki. Med njimi je najbolj znano ime Dino Merlin (pravo ime Edin Dervišhalidović). Bosanski pevec ima v lasti celo dve stanovanji. 

Če odštejemo investitorja Jožeta Anderliča, ki ima v Schellenburgu v lasti stanovanje, veliko 351 kvadratnih metrov (m2), sta lastnika drugega in tretjega največjega stanovanja v tej soseski dve znani imeni iz domačega poslovnega sveta: Igor Sluga, dolgoletni direktor slovenskega podjetja Drogerie Markt (DM), in Urška Svetlik, nekdanja solastnica in članica upravnega odbora idrijske skupina Hidria. To je vrsto let lastniško obvladoval in vodil njen oče Edvard Svetlik, danes ugotavlja portal Necenzurirano. 

Do zdaj je znanih 70 lastnikov od 111 stanovanj v palači Schellenburg, so ugotovili pri omenjenem portalu. Iz poslovnega sveta so najbolj znani kupci stanovanj v Schellenburgu nekdanji direktor in solastnik Interblocka Tomaž Žvipelj, direktor in solastnik družbe Marmor Hotavlje Damijan Selak, lastnik skupine Pristop Primož Pusar, ki se v zadnjih letih pretežno ukvarja z nepremičninskimi projekti, direktor nekdanjega telekomunikacijskega operaterja Vega Julien Coustaury, solastnik in direktor škofjeloškega podjetja Polycom Igor Stanonik, poslovnež Tomaž Subotič, ki že vrsto let deluje na Češkem, trenutno pa vodi svet Splošne bolnišnice Celje. 

Enega od večjih stanovanj, velikosti 169 m2, ima v lasti Janko Jenko, nekdanji izvršni direktor in eden ustanovnih članov Državljanske liste Gregorja Viranta, še piše Necenzurirano. Eno od stanovanj, velikosti nekaj več kot 100 m2, si je kupil Marko Pogorevc. Gre za nekdanjega generalnega direktorja policije, ki zdaj deluje kot lobist.

Stanovanje je kupil tudi Janez Kosec, direktor in lastnik podjetja Roltek, enega največjih slovenskih proizvajalcev senčilnih rešitev, še navaja portal Necenzurirano.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • andrija 05:32 13.februar 2024.

    a je vmes kakšen gradbeni baron ki ga z aneksi financira bratuškova

  • kapibara 20:36 12.februar 2024.

    Stanovanja za miljon, pride ena raketa po nesreči, kot nad Zagreb, za 50.000€ in vse skupaj spravi v klet..

  • Pierre 18:55 12.februar 2024.

    Smo ukinili SDK (Službo državnega knjigovodstva), še pomnite tovariši??? Se ve zakaj....